Lokale zondagse kost: hartige pompoenwafels

Vandaag serveren we een lekker gerechtje met Belgische ingrediënten. Zo willen we onze lokale producenten wat extra steun geven! Koop én kook lokaal! Vandaag stelt Amylia een overheerlijk receptje voor: pompoenwafels.

Dit heb je nodig (+-8 wafels)

200 g vruchtvlees van pompoen

200 g bloem

1 el bakpoeder

75 ml melk

50 g geraspte kaas

1 ei

25 g boter

cayennepeper

peper en zout

Zo maak je het

Snij het vruchtvlees van pompoen in blokjes

Stoom (of kook) de pompoenblokjes gaar

Mix (of blend) het gare vruchtvlees fijn met de melk

Meng nu met de rest van de ingrediënten

Verwarm je wafelijzer

Vet het lichtjes in en bak het deeg tot goudbruine wafels

Tip: lekker als bijgerecht of als lunch gecombineerd met een frisse salade

Een recept van Amylia van Cookameal.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier