Het wordt de beste Halloween ooit met deze huiveringwekkende filmtips

Kijk je ook zo uit naar Halloween op 31 oktober? Wat die avond (en nacht) niet mag ontbreken, zijn enkele bloedstollende horrorfilms. Wij hebben uitstekende tips voor jullie…

Je kan op Halloween zelf een marathon houden, maar het is nog leuker om al vroeger te beginnen griezelen. Waarom niet vanaf nu tot Halloween elke avond een horrorfilm checken? We geven jullie alvast genoeg huivervoer om een week mee te vullen. Opgelet: klassiekers als ‘Halloween’, ‘The Shining, ‘The Exorcist’ of ‘The Texas Chainsaw Massacre’ staan niet op dit lijstje. We houden het op onderschatte en minder bekende (recente) toppers.

The Descent: een groep vrouwen verkent een onbekend grottenstelsel, en dat blijk niet zo’n goed idee te zijn… Hoe minder je over deze film weet, hoe beter. Best mijden als je claustrofobisch bent. Het beste werk van Neil Marshall, mis ook zijn ‘Dog Soldiers’ niet.

Eden Lake: een jong koppeltje gaat op weekend en wil van het mooie weer genieten bij het meer, maar een bende jongeren verstoort de rust. Zeer realistisch, en daarom net angstaanjagend.

The Pact: Nicole keert terug naar haar ouderlijk huis om de begrafenis van haar moeder te regelen, maar er gebeuren vreemde dingen…

Er is geen enkele film die de sfeer van de 80's beter oproept dan 'The House of the Devil'. Absolute topper van Ti West.
Er is geen enkele film die de sfeer van de 80’s beter oproept dan ‘The House of the Devil’. Absolute topper van Ti West.

The House of the Devil: studente Samantha mag gaan babysitten bij een koppel, maar al snel blijkt dat er iets niet in de haak is. Dit is een film uit 2009, maar je zou zweren dat hij in de jaren 80 is gemaakt. Regisseur Ti West is dé horror-meester van het moment. Kijk alles wat hij heeft gemaakt, zeker ook ‘The Innkeepers’.

You’re Next: een moderne kijk op de klassieke 80’s slasher, met een leuke twist. Geslaagde mix van zwarte humor en gore.

The Conjuring: een huis vol klopgeesten, we zagen het al in ‘Poltergeist’ en 64 andere films. Deze film volgt ook de klassieke formule, maar hij is door een vakman gemaakt. Overtuigend en verrassend scary.

Pret in de boomhut in 'Sinister'.
Pret in de boomhut in ‘Sinister’.

Sinister: een schrijver verhuist met zijn gezin, en ontdekt gaandeweg de duistere geheimen van zijn nieuwe huis. De film is op zich al spannend, maar door de geniale soundtrack heeft alles toch wat meer effect.

Let the Right One in: nee, dit is geen vettige porno, maar de beste recente vampierenfilm die je kunt kijken. Een verlegen jongen ontmoet een vreemd meisje die een geheim koestert… Zorg dat je het Zweedse origineel kijkt en mijd de crappy Amerikaanse remake.

Ils (Them): Om toch ook een Franse film aan te raden. Dit is de zoveelste ‘home invasion’ film, maar wel een bijzonder sterke. Een koppel wordt thuis lastig gevallen, en alles escaleert snel.

Wij hebben een zwak voor films met creepy dierenmaskers, dus is 'You're next' meteen een aanrader.
Wij hebben een zwak voor films met creepy dierenmaskers, dus is ‘You’re next’ meteen een aanrader.

Nog wat korte tips, mocht je horror willen hamsteren:

As Above, So Below (claustrofobie ten top)
Housebound (horror uit Nieuw-Zeeland)
Wolf Creek (backpackers in de Australische outback met een psycho-bushman, wat wil je meer?
The Strangers
Would you Rather (een sadistische aristocraat speelt gruwelijke mindgames)
Kill List (creepy sektes in het bos)
Pontypool (de origineelste film uit de lijst. Waarom? Kijken!)
It follows (film is ok, soundtrack is goddelijk)
Cabin in the Woods (een parodie op alle horror-genres)
Session 9 (trage psychologische horror in een verlaten psychiatrische instelling, voor de fans)
[Rec] 1 en 2 (vermijd Rec 3)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier