Wooninspiratie: het afgelegen huisje dat een droom is voor boekenliefhebbers

Zocht je ook nog een rustig plekje om eindelijk dat boek uit te lezen? Wat dacht je van dit kleine huisje, speciaal gebouwd voor boekenliefhebbers en zo gemaakt dat je jezelf eindeloos kunt onderdompelen in de magie van woorden.

Deze afgelegen bibliotheek bevindt zich ergens in de bossen van de staat New York (VS). Het hutje werd ontworpen door de Amerikaanse firma Studio Padron en Hemmelig Rom genaamd, Noord voor ‘geheime kamer’.

secret-library-hemmelig-rom-jason-koxvold-studio-padron-6De zwarte cabine is amper 200m2 groot en werd volledig opgetrokken in eikenhout. Binnen vind je een bed, een fauteuil, een bureau en een houtkachel om het extra gezellig te maken. En verder is er natuurlijk massa’s ruimte om je boeken uit te stallen.

secret-library-hemmelig-rom-jason-koxvold-studio-padron-8 secret-library-hemmelig-rom-jason-koxvold-studio-padron-7secret-library-hemmelig-rom-jason-koxvold-studio-padron-4 secret-library-hemmelig-rom-jason-koxvold-studio-padron-5

Geef toe, zou dit geen geweldige plek zijn om even de boel de boel te laten en urenlang – dagenlang! – alleen maar boeken te lezen? We vinden dit alvast een leuk idee om dat rommelige tuinhuisje om te bouwen tot een eigen ‘leeskamer’. Misschien minder idyllisch dan midden in de bossen, maar minstens even rustig, niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier