Jani Kazaltzis lanceert eigen beautymerk IOAN: “Ik ben niet de zoveelste celebrity met een beautylijn”

Televisiegezicht Jani Kazaltzis zet zijn eerste stappen in de beautywereld. Samen met zijn vriend Jens lanceert hij Ioan, een skincarelijn geïnspireerd door de Griekse zonsondergang.

Nee, Jani is niet de zoveelste celebrity die zomaar een eigen beautymerk op de markt brengt. “Iaon is ontstaan vanuit een noodzaak”, benadrukt hij. “Zelfs in mijn overvolle badkamer ontbraken een aantal essentiële producten. Tijdens een zonsondergang in Griekenland ontstond het idee om die mooie glow die tijdens het ‘golden hour’ op je gezicht valt na te bootsen met een serum. Na twee jaar is het ons gelukt.” Hiervoor kon Jani rekenen op de hulp van zijn vriend Jens Fissers, een doctor in de farmaceutische wetenschappen met een grote interesse in dermatologie. Samen ontwikkelden ze drie producten die zowel een ‘instant fix’ als langdurige verzorging beloven.

De collectie bestaat uit een serum, zelfbruinende druppels en een masker. Heb je een favoriet?

“Ik kan echt niet kiezen. Met de Extra Sun-selftandruppeltjes krijg je meteen een mooie teint, zonder oranje te kleuren. Hiervoor werkten we met gele en karamelkleurige pigmenten. Het smeert makkelijk uit en maakt geen vlekken. Het Golden Hour-serum bevat onder andere het wondhelende ingrediënt seabuckthorn waardoor het ook perfect na het scheren gebruikt kan worden. Het geeft het een niet-vette glow, verkleint het de poriën, hydrateert en voedt de huid. De producten kunnen perfect samen gebruikt worden en ik zou ze niet meer kunnen missen.”

Alle producten werden in België gemaakt en je koos voor recycleerbare, navulbare verpakkingen. Is dat belangrijk voor jou?

“We hebben heel wat inspanningen geleverd om zo milieuvriendelijk te produceren, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. In de toekomst zal dat aspect alleen maar belangrijker worden. Wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze verpakkingen te verbeteren door te werken met meer gerecycleerde en biologisch afbreekbare materialen. Door lokaal te produceren wist ik zeker dat enkel de beste ingrediënten werden gebruikt.”

Wat is jouw beautyroutine?

“Ik hou niet van een uitgebreide routine met te veel verschillende stappen. Dat hou ik niet vol. ’s Morgens gebruik ik niet meer dan twee producten. ’s Avonds reinig ik mijn huid en af en toe smeer ik een crème met vitamine C of retinol. Ik denk dat we tegenwoordig te veel op onze huid smeren en dat is niet altijd goed.”

Ik wil natuurlijk oud worden en daar horen rimpels bij

Hoe kijk je naar ouder worden?

“De angst om ouder te worden zit ingebakken in onze cultuur, terwijl het net iets heel moois kan zijn. Ik heb mijn rimpels aanvaard en smeer producten om me goed te voelen, niet om er jonger uit te zien. Dat hoeft ook niet. Twee jaar geleden heb ik alle fillers in mijn gezicht laten oplossen. Ik vond het niet meer mooi en kreeg een opzwollen hoofd. Ze beweren wel dat die producten vanzelf oplossen maar dat is dus niet bij iedereen het geval. Ik wil natuurlijk oud worden en daar horen rimpels bij. Nu heb ik liever een mooi gezond uitziende huid dan een overdreven strakke huid.”

Is het de bedoeling om het huidige gamma uit te breiden?

“Zeker, we zijn volop bezig om nieuwe producten te ontwikkelen. Zo droom ik van een zonnecrème in sprayvorm die je over make-up kan verstuiven en licht op de huid aanvoelt. Het kost heel wat tijd en geld om de perfecte formule samen te stellen. Verder wil ik ook graag een serum ontwikkelen dat roodheden meteen neutraliseert. Het instant effect is bij Ioan heel belangrijk. Ik heb geen zin om drie maanden te smeren om resultaten te zien.”

Heb je tips voor wie nog geen beautyroutine heeft?

“Begin met de producten van Ioan. Een subtiel tintje, een mooie glow… niemand zal weten wat je precies op hebt, maar je straalt!”

Het volledige IOAN-gamma is verkrijgbaar via www.IOAN.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier