Josje Huisman over fashion, stijltips en haar boek:“Modeblunders bestaan niet”

Een jaar nadat Marthe, Klaasje en Hanne de micro’s en regenboogkleedjes hebben overgenomen, heeft Josje Huisman een nieuw project klaar. In #DresscodeJosje vertelt het voormalige K3’tje hoe je nu precies je eigen stijl creëert.

Tot voor een jaar geleden murwde Josje Huisman zich in de meest roze, schattige jurkjes. Bij K3 waren gewaagde outfits niet aan de orde. Tijdens de zoektocht naar geschikte opvolgsters kwam daar verandering in – iedereen herinnert zich nog de beruchte Mochino-jurk met beertjes tijdens K3 zoekt K3. Prompt kende Vlaanderen Josje ook als fashion queen.

“Mode is voor mij een leuke uitlaatklep”, vertelt de Nederlandse levendig. “Toen de uitgeverij mij belde om een boek over fashion te schrijven, viel ik wel wat uit de lucht. Maar ik was meteen enthousiast. Ik heb me toen voorgenomen om een tijdje na te denken over hoe het boek er precies moest uitzien.”

josje-2

Wie denkt dat Huisman een boek vol moderegeltjes op de markt brengt, heeft het mis. “Het is absoluut niet mijn bedoeling om de mensen te vertellen wat ze wel en niet mogen dragen. De lezer moet vooral een leuk gevoel krijgen als die het boek leest. Daarom noem ik het een feel-good inspiratiegids. En uiteraard geef ik een heleboel tips hoe je je eigen stijl creëert.”

Je kan nooit overdressed zijn

Maar haar eigen stijl in een paar woorden samenvatten, vindt ze toch een hele opgave. “Ik hou van zodanig veel verschillende dingen dat ik mezelf niet in één hokje kan plaatsen. Ik ben fan van felle kleuren en fashion met een knipoog, die meisjesachtig en stoer tegelijk is. En bovenal draag ik kleren waarin ik me goed voel.”

josje-6

En dat is ook meteen de belangrijkste tips die de blondine aan haar lezers geeft: “Draag altijd iets waarin je je stralend voelt. Je kan bovendien nooit overdressed zijn. Als je met een chique jurk op een feestje aankomt en iedereen draagt een casual outfit, dan zijn zij underdressed.” (lacht)

Ik draag zelf witte kousen met sandalen

En naast ‘overdressed’, staan ook modeblunders niet in het woordenboek van de Nederlandse. “Fashion blunders bestaan volgens mij niet. Het gaat er gewoon om of je iets kan ownen of niet. Zelfs sandalen met witte kousen kunnen voor mij. Ik draag zelf soms witte kousen in mijn glittersandaaltjes. Het kan dus zeker fashionable zijn. Al heb ik bij zo’n simpele bruine leren sandalen met witte sportkousen wel m’n bedenkingen.” (lacht)

 

#DresscodeJosje: bepaal je eigen stijl, Borgerhoff & Lamberigts, € 22.95

 

Foto’s: Instagram, Filip Van Roe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier