Julie Van den Steen presenteert gloednieuwe spelshow ‘Game of Talents’: “Ik voel me nog steeds eennewbie”

Aanstaande donderdag maakt Julie Van den Steen haar debuut als host van de zinderende spelshow Game of Talents . Daarin wordt het podium ingenomen door mensen met een uitzonderlijk maar verborgen talent en hebben de kandidaten het raden naar welk talent dat dan wel mag zijn.

VTM zet het weekend voortaan al op donderdag in met een extra portie show en quizplezier. In Game of Talents nemen een bekende en onbekende Vlaming het telkens op tegen een bekende en onbekende Nederlander. Wie het beste kan raden welke verborgen en vaak verrassende talenten de kandidaten op het podium komen uitvoeren, verdient een mooie geldprijs. “ Game of Talents combineert de strafste acts en mysterie in één spelshow. Een bodybuilder die uitblinkt in het trainen van honden of iemand die strak in het pak komt breakdancen: misleiding is vaak troef en durft onze kandidaten al eens op het verkeerde been te zetten. In Game of Talents zien we de grootste verborgen talenten van België en Nederland, maar ook internationale artiesten tonen wat ze kunnen. Wie vouwt zichzelf op en kruipt in een doos? Wie doet acrobatische toeren op een monowiel? Wie kan er klappen met één hand? En vooral: kan je dat inschatten op basis van hun uiterlijk? Het raden kan beginnen!”

Het is jouw debuut als ‘game show host’, maar naar het schijnt vind je het niet zo leuk als we dit je grote vuurdoop noemen.

Heel wat journalisten gebruiken die term, en dat geeft me extra stress. (lacht) Ikzelf beschouw dit niet meteen als mijn grote vuurdoop. Ja, het is de eerste keer dat ik een VTM-programma presenteer, maar het voelt niet aan dat ik nu door een grote poort ga en dat mijn carrière nu gelanceerd is. Ik maak nu toch al een paar jaar televisie, niet fulltime weliswaar, maar ik heb het gevoel dat ik het nog allemaal aan het leren en aan het ontdekken ben.

Wordt het voor de kijker weer zo’n leuke show als ‘The Masked Singer’?

Dat valt moeilijk te voorspellen. De opnames waren in ieder geval al heel leuk en fijn. En natuurlijk hoop je als presentatrice dat het ook zo’n succes wordt. Maar daar heb ik zelf mijn keuze niet van af laten hangen. Ik volg mijn buikgevoel. Zo’n show moet bij je passen, je moet er zelf naar willen kijken. En dat was bij Game of Talents wel het geval. Het was al in Spanje op tv en dat zag er heel tof uit. Het plezante is dat de kijker thuis kan meeraden, net zoals bij The Masked Singer .

Het plezante is dat de kijker thuis kan meeraden, net zoals bij The Masked Singer.

‘The Masked Singer’ scoorde uitzonderlijk goed. Misschien heb jij wel een uitstekend gevoel voor kijkcijferhits.

Niemand had kunnen dromen dat The Masked Singer zo goed zou scoren. Bovendien zou ik dat nooit van mezelf beweren, dat mijn buikgevoel kijkcijferhits kan voorspellen. Sowieso ben ik in de tv-wereld nog een newbie . Ik weet zelfs niet hoe ik straks de kijkcijfers kan opvragen na de eerste uitzending van Game of Talents. (lacht) Ik moet nog veel leren en daar ben ik volop mee bezig. Er komen zeker nog leuke nieuwe projecten aan.

We hebben je vorig jaar in een aantal nieuwe tv-programma’s gezien. Heb je het eigenlijk druk genoeg gehad in coronatijden?

Ik heb best veel mogen doen, maar het ligt in mijn aard om elke dag te werken en dat was niet het geval. In het afgelopen jaar heb ik in totaal een maand of vier gekend waarin het rustig was. Dat hoort nu eenmaal bij tv-werk: je gaat van project naar project en tussen de projecten door is het wat rustiger. Dat is even wennen na vijf jaar radio waarbij je elke dag aan de slag bent. Ondertussen ben ik wel al wat gewend aan dit nieuwe ritme. Die rustige periodes tussen twee projecten zijn natuurlijk ideaal om op te vullen met reizen, vrienden en familie, maar dat viel door corona natuurlijk allemaal weg. Ik kon weinig anders dan heel vaak te gaan wandelen, maar dat ben ik nu zo beu als koude pap. (lacht) Daarom ben ik nu enorm dankbaar dat ik weer wat leuke projecten in het verschiet heb.

‘Game of Talents’, vanaf donderdag om 20.40 uur wekelijks bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier