Kinderen laten bewegen doe je zo!

De nieuwsberichten erover komen terug zoals de seizoenen: onze jeugd beweegt te weinig, ze zitten liever te gamen. Hierbij alvast een paar tips om je kinderen aan het bewegen te krijgen.

1. Niet meer met de auto naar school

De ‘achterbank’-generatie is het gewoon om veilig aan de schoolpoort te worden afgedropt. Waarom niet te voet, met de fiets of de step naar school? Te gevaarlijk? Ga gewoon zelf mee!

girl goes to school

 

2. Stuur ze naar de sportclub

Niets zo gezond als sporten: voetbal, atletiek, zaalsporten, dansen, korfbal, hockey,… noem maar op… Keuze genoeg. In tal van gemeenten worden tijdens de vakanties leuke sportkampen georganiseerd. Proeven van sport geeft allicht zin in sport.

Smiling children running marathon together

 

3. …of de jeugdbeweging

Wie jeugd en bewegen zegt, zegt ‘jeugdbeweging’. Toegegeven, de kinderen leven zich niet uitsluitend fysiek uit bij scouts, Chiro, KSA of andere verenigingen, maar je zou verbaasd zijn hoe gezond het is om achter elkaar aan te rennen, in bomen te klauteren of Dikke Bertha te spelen.

Israel Scouts in a yearly graduation ceremony

 

4. Laat ze mee in de tuin werken

Niets zo gezellig als samen in de tuin werken. Van rustig harken tot spitten of het gras maaien, onze kinderen zijn echt geen watjes die dat niet zouden kunnen, hoor.

Cute curly baby girl in rain boots playing with a big green lawn

 

5. … of erin ravotten

De tuin is niet alleen werken, maar ook genieten. Bij kinderen is dat genieten ook vaak bewegen: ravotten, op de trampoline springen,… Of misschien heb jij wel een speeltuin(tje) of een zwembad in je tuin?

trampoline

 

6. Stuur ze wandelen… met de hond

Waarom zelf altijd de hond uitlaten? Je kinderen kunnen dat even goed, behalve als de hond twee keer zo groot is als zijzelf natuurlijk…

kindopwandelmethond

 

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier