Hiervoor kan je kokosolie gebruiken, en het is niet om te koken

Kokosolie is één van de meest veelzijdige producten van het moment. Behalve het positieve effect dat het heeft op je gezondheid, is het nog voor veel andere redenen een must om in huis te hebben. Je kan kokosolie namelijk voor veel meer gebruiken dan alleen koken.

1. Als make-up remover

Heel veel make-up removers werken op basis van olie. Het is dan ook de meest efficiënte manier om je make-up te verwijderen. Met kokosolie, de naam zegt het natuurlijk zelf al, is dat niet anders. Je doet gewoon een beetje op je handen en wrijft ermee je gezicht schoon.

2. Als tandpasta

Om de kokosolie als tandpasta te gebruiken, ga je net iets anders dan gewoonlijk te werk. Je neemt een lepeltje van de olie, laat het 15 tot 20 minuten in je mond rondgaan en spuwt het daarna weer uit. Het is even wennen, maar wel super gezond. Bovendien verwijdert het ook nog eens tandplak en maakt het je tanden witter.

3. Als lippenbalsem

Als je vaak last hebt van droge lippen dan kan dit wel jouw redding zijn. Kokosolie verzacht je lippen en maakt ze meteen veel minder droog.

4. Als conditioner of haarmasker

Af en toe de olie als haarmasker gebruiken, voedt je haar en maakt het meteen minder droog. Als je het rechtstreeks op je hoofdhuid aanbrengt, helpt het zelfs om roos te voorkomen.

5. Als lichte zonnebrandcrème

Kokosolie bevat spf 4. Dat is niet veel maar wel voldoende voor een natuurlijke bescherming. Wanneer het echt te warm wordt, kun je eerst kokosolie aanbrengen en daarna je zonnebrandcrème. Zo ben je dubbel beschermd.

6. Als bodylotion of scrub

Kokosolie op zich is een instant bodylotion. Je neemt gewoon wat uit het pot en smeert er je lichaam mee in. Heb je liever een scrub? Voeg dan gewoon wat zout of suiker toe.

7. Als scheercrème

Smeer de olie voor en na het scheren op je benen. Het voedt de huid en beschermt tegen eventuele schade van het scheren.

8. Als deodorant

Als je de kokosolie met maïzena en bakpoeder mengt, krijg je een ietwat ongewone maar perfect werkende deodorant.

9. Als middel om littekens te voorkomen

Smeer meteen wat kokosolie op je wonde en blijf dat doen tot hij genezen is. Dat stimuleert het genezingsproces en vermindert de kans op littekens.

10. Als middel tegen insecten

Last van muggen in je kamer? Smeer wat kokosolie op je huid en de muggen laten je de hele nacht met rust. Is het al te laat en ben je al gebeten? Gebruik de olie dan om de jeuk te verminderen.

 

Gebruik jij het al?


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier