8 redenen waarom komkommerwater heel erg gezond voor je is

We geven toe: het is ‘maar’ water met wat komkommer in, maar toch is dit eenvoudige drankje heel erg gezond. Komkommer bevat namelijk heel wat belangrijke stoffen die we dagelijks nodig hebben, en dat zorgt voor een aantal verrassende gezondheidsvoordelen. infused water mix of cucumber and lemon

1. Komkommerwater verlaagt het risico op hart-en vaatziekten

Komkommerwater aan je dieet toevoegen helpt je nieren om je lichaam te zuiveren van een teveel aan natrium en vermindert een hoge bloeddruk. En dat zorgt er dan weer voor dat je minder risico loopt op hart- en vaatziekten.

2. Komkommerwater helpt bij osteoporose

Osteoporose is een chronische aandoening waarbij je een hoger risico loopt op botbreuken. Vooral vrouwen tijdens en na de menopauze zijn hier gevoelig aan. Om je botten gezond te houden, heb je niet alleen calcium, vitamine D en magnesium nodig, maar ook vitamine K, iets waar komkommers ongelooflijk rijk aan zijn.

3. Komkommerwater gaat uitdroging tegen

We weten het: in principe zou je 6 tot 8 glazen water moeten drinken om uitdroging tegen te gaan. Maar ‘gewoon’ water is zo saai. Komkommerwater daarentegen is dankzij het subtiele smaakje heel wat minder saai, waardoor je met plezier voldoende drinkt.

4. Komkommerwater verlaagt het risico op kanker

Komkommers bevatten tal van vitaminen, mineralen en vezels die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven. De groente is ook rijk aan antioxidanten en specifieke stoffen die het lichaam helpen om kanker tegen te gaan.

5. Komkommerwater gaat vitaminetekort tegen

We eten allemaal nog steeds te veel verwerkt voedsel en hebben daardoor soms een tekort aan belangrijke vitamines en mineralen. Komkommers zijn echter een zeer rijke bron van vitamine A en C en mangaan en door komkommerwater te drinken, vul je eventuele tekorten makkelijk aan.

6. Komkommerwater werkt als een detox

Chemische stoffen in eten en drinken, luchtvervuiling, huishoudelijke chemicaliën en reinigingsmiddelen… ons lichaam wordt de hele dag door blootgesteld aan giftige stoffen. Deze toxines kunnen zich ophopen in ons lichaam. Komkommerwater helpt ons om te ontgiften omdat het drankje ook vezels bevat; deze maken het gemakkelijker voor het lichaam om schadelijke stoffen te elimineren.

7. Komkommerwater helpt bij het afvallen

Iedereen die ooit een dieet volgde, weet hoe moeilijk het is om op gewicht te blijven. Komkommerwater drinken geeft een vol gevoel waardoor je minder zin hebt in tussendoortjes, en dus minder eet. Het drankje is ook een ideale vervanger voor frisdrank.

8. Komkommer voorkomt een droge huid

Door het drinken van komkommerwater hydrateer je je huid niet alleen van binnenuit, maar krijg je ook silicium en vitamine B-5 binnen, twee voedingsstoffen die je huid nodig heeft om gezond te blijven.

Hoe je komkommerwater maakt? Supereenvoudig: vul een pot met water, voeg er komkommerschijfjes aan toe en zet een paar uurtjes in de koelkast. Breng eventueel nog verder op smaak met citroen, aardbeien of kruiden. Smakelijk!

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier