Hij komt, hij komt: 4 leuke manieren om af te tellen naar Sinterklaas

Sinds de Sint met zijn stoomboot in België is aangekomen, wachten heel wat kinderen vol ongeduld tot hij en zijn Pieten en Mieten op bezoek komen. Om het wachten wat draaglijk te maken, kan je op verschillende manieren aftellen naar de komst van Sinterklaas.

1 Maak een aftelkalender

Haal de potloden en stiften boven en maak samen met je (klein)kinderen een aftelkalender. Ze mogen die naar hartelust versieren en elke ochtend een vakje wegstrepen. Zo kunnen ze zelf zien hoe lang het nog duurt vooraleer Sinterklaas iets in hun schoentje legt.

2 Wees creatief met letterkoekjes

Haal de hulp-Sint in jezelf naar boven en laat een persoonlijke boodschap na voor je kids. Je kan bijvoorbeeld elke nacht één of meerdere woorden maken met letterkoekjes op de keukentafel. Als je alle woorden na elkaar zet, krijg je een zin. Bijvoorbeeld: “Flink luisteren naar je ouders en je krijgt een leuk cadeautje.” Zorg er wel voor dat je de zak met letterkoekjes goed verstopt, zodat de kinderen niet ontdekken dat zowat iedere ouder hulp-Sint is.

3. Maak een gedicht

Laat je kinderen een lang gedicht schrijven voor Sinterklaas en zijn Pieten en Mieten. Ze mogen elke avond vier zinnen schrijven. Op 5 december gaat het gedicht uiteraard mee in hun schoentje.

4. Maak het huis Sint-proof

Mee wortels helpen wassen en schillen voor Slecht Weer Vandaag (en die dan gebruiken voor soep), speelgoed opruimen zodat de Sint er niet over struikelt of de glazen afdrogen zodat je een glas wijn, pintje, tasje koffie of water kan klaarzetten voor de Pieten en Mieten. Er zijn heel wat dingen die je kids kunnen ondernemen om het huis Sint-proof te maken. Dat het net allemaal dingen zijn die mama en papa ook leuk vinden, is écht volkomen toeval. 😉

 

Foto’s: iStock

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier