Nieuwe Land Rover Discovery is revolutionair

De nieuwste Land Rover Discovery mag er dan wel helemaal anders uitzien, hij is nog steeds onmiddellijk herkenbaar als een Discovery. Het voor Land Rover revolutionaire design verleent dit model een dynamische uitstraling.

De ronder vormgegeven Land Rover Discovery V.

Authentieke designelementen zijn onder meer de opvallend getrapte daklijn. Vooraan breken de gebeitelde oppervlakken, koplampen en steilere voorruit evenwel met de traditionele Discovery-look en tekenen de dagrijlichten voor een opvallend nieuwe lichtsignatuur.

Dynamiek

Optioneel is de nieuwe Discovery leverbaar met adaptieve ledkoplampen die beschikken over vijf modi op maat van verschillende rijomstandigheden. De wielkasten verwijzen duidelijk naar de Discovery Sport en accentueren de dynamische uitstraling. De nieuwe Land Rover Discovery is er in zeventien kleuren. Daarnaast kan worden gekozen uit veertien lichtmetalen velgen, waaronder voor het eerst ook 21- en 22-duims exemplaren.

De nieuwe, eendelige achterklep resulteert eveneens in een dynamischer ogende achtersteven.  De grotere achterklep biedt in geopende toestand nóg meer bescherming tegen gure weersomstandigheden. De achterspoiler, geoptimaliseerd in de windtunnel, speelt trouwens een cruciale rol in het voorkomen van vuil op de achterklep.  “Het revolutionaire koetswerkdesign omhult een geavanceerd, veelzijdig en ruim interieur“, aldus Mark Butler, verantwoordelijk voor het interieurdesign.

Interieur

Uitgesproken verticale elementen lijnen de middenconsole scherp af ter hoogte van de dwarsbalk van het dashboard, terwijl een minimum aan knoppen een intuïtieve controle waarborgt én afleiding voor de bestuurder beperkt. Voor de interieuraankleding kan er worden gekozen uit vijf kleuren. De Discovery V biedt, met dank aan onder meer de met 3,8 centimeter gegroeide wielbasis  plaats aan zeven inzittenden.

land-rover-discovery-2017-int-1
Op elke zetelrij is het voor volwassenen goed toeven.

De zetels van de tweede rij kunnen over een afstand van zestien centimeter verschoven worden, zodat de bagageruimte en de beenruimte geoptimaliseerd kunnen worden in functie van de omstandigheden én om toegang te geven tot de derde zetelrij. De kenmerkende stadionopstelling van de zetels, elke zetelrij staat hoger dan die ervoor, wordt mogelijk gemaakt door de getrapte daklijn en laat alle inzittenden genieten van een uitstekend zicht rondom.

Volwaardige zitplaatsen

Het ‘Auto Access Height‘-systeem verlaagt desgewenst de rijhoogte met vier centimeter, hetgeen uiteraard het in- en uitstappen vergemakkelijkt.    Daar waar concurrenten het bij vijf volwaardige plaatsen en twee noodzitjes houden, is de Discovery V dermate ontworpen dat 95 procent van de volwassenen ook op die derde rij nog comfortabel kunnen vertoeven. Wie geen behoefte heeft aan de bijkomende flexibiliteit van een neerklapbare derde zetelrij kan kiezen voor een Discovery met vijf zitplaatsen.

land-rover-discovery-2017-int-2-koffer
De achterklep is groter geworden.

Het interieur biedt wat opbergcapaciteit en de luxe-suv biedt daarbovenop een laadvermogen tot 2.500 liter of tot 1.231 liter achter de tweede zetelrij.   Opmerkelijk is  de Activity Key-polsband waardoor men volop kan genieten van activiteiten(sport) zonder een standaardsleutel te moeten meenemen. Door de waterbestendige Active Key tegen de ‘D’ van het Discovery-logo achteraan te houden, vergrendelt men de wagen en wordt tegelijk de gewone sleutel uitgeschakeld. Daardoor kan deze veilig in het interieur  worden achtergelaten.

 

Aan de Land Rover Discovery V 2.0 SD4 hangt een prijskaartje van 55. 700 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier