Lezen doet beleven: 4 x boeken om in te duiken

Nog tot zondag 6 november komen boeken tot leven tijdens Boektopia in Kortrijk Xpo. Ontdek er nieuwe en vers gesigneerde boeken en geniet ervan om te mijmeren, te debatteren en te filosoferen met andere lezers. Een waar boekenfestijn waarbij lezen doet (be)leven. Tip: behalve de auteurs van onze getipte boeken kun je er tal van andere schrijvers ontmoeten. Check de website boektopia.be voor het volledige programma.

Geert van Istendael – De piekfijne dode

Schrijver, vertaler, essayist en dichter Geert van Istendael stelt op Boektopia zijn nieuwste boek De piekfijne dode voor. Het verhaal gaat meteen ijzersterk van start wanneer naast een drukke laan in Brussel een lijk gevonden wordt in een peperduur pak, met een nog duurder horloge. De dode blijkt een wereldberoemde beverdeskundige te zijn en koestert in het geheim extreemrechtse sympathieën. Was de moordenaar een dolgedraaide ecologist? Of een linkse activist? Commissaris Kluft en zijn twee brigadiers tasten in het duister…

Op maandag 31 oktober om 13 uur stelt Geert van Istendael zijn boek voor op Boektopia.

Nicci French – De gunst

De gunst is de nieuwe ijzersterke thriller van het schrijversduo Nicci French. Hoofdpersonage Jude is een succesvol arts en gelukkig met haar verloofde Nat. En dan duikt vanuit het niets Liam, haar eerste liefde, op. Sinds hun relatie jaren geleden op dramatische wijze eindigde, hebben ze elkaar niet meer gezien. Hij vraagt haar een bijzondere gunst, en dan verandert alles voor Jude…

Achter de naam Nicci French gaat het Britse powerkoppel Nicci Gerrard en Sean French schuil. Al 25 jaar lang behoren ze tot de absolute top als het om ijzingwekkende thrillers gaat.

Op zondag 30 oktober om 14.15 uur interviewt John Vervoort Nicci en Sean over hun laatste thriller en 25 jaar schrijverschap.

Auke Hulst – De Mitsukoshi Troostbaby Company

Met De Mitsukoshi Troostbaby Company schreef Auke Hulst een ambitieuze roman die een mengvorm is van memoires, robotverhaal, tijdreisverhaal en alternate history. Het boek speelt zich af in de nabije toekomst. Centraal staat een eenzame sciencefictionschrijver die een robotdochter koopt om het verlies van een ongeboren kind goed te maken. Ondertussen werkt hij aan een roman waarin zijn alter ego terugkeert in de tijd met het doel de loop van de geschiedenis zo te veranderen dat zijn ongeboren kind alsnog geboren kan worden – al was het maar in een verhaal. De Mitsukoshi Troostbaby Company is een geslaagd experiment waarin verlies, schuld en ouderschap centraal staan.

Nino Haratischwili – Het schaarse licht

Nino Haratischwili, bekend van haar internationale bestseller Het achtste leven, gebruikt de chaos na de onafhankelijkheid van Georgië als decor voor haar jongste proeve Het schaarse licht. Ze vertelt het verhaal van vier jonge, heel verschillende vrouwen die een onvoorwaardelijke vriendschap smeden. Tot een onvergeeflijk verraad en een tragische dood hen ten slotte toch uiteendrijven. Pas in 2019, bij een grote fototentoonstelling ter ere van hun dode vriendin, zien de vriendinnen elkaar in Brussel terug. Een beklijvende literaire roman over een verloren land en een verloren generatie, over liefde en verraad en een onvoorwaardelijke vriendschap tussen vier vrouwen.

boektopia.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier