Dit zijn de meest gebruikte gifs van 2016

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, een meme meer dan een miljoen.Het is dan ook niet verrassend dat er steeds meer bewegende beelden worden gebruikt. GIPHY zette de 10 meest gebruikte gifs op een rijtje.

10. ‘Deal with it’-cat

Deze kat heeft heel wat mensen geholpen om hun knnissen duidelijk te maken dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is. Het antwoord op de vele first world problems? Drie woorden: deal with it.

 

9. People vs. O.J. Simpson

Sarah Paulson’s rol als openbare aanklager Marcia Clark in de tv-serie ‘The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story’ leverde niet enkel een Emmy op, maar ook deze krachtige meme.

 

8. Tinder-beer

Volgens GIPHY is deze lieve beer de meest gebruikte meme op Tinder. Of er bij de gebruikers ook veel ‘matches’ waren, is niet gekend.

 

7. Leo en Lady Gaga

Oké, we geven het toe: Lady Gaga ziet er vaak nogal speciaal uit, maar op de Golden Globes zag er stralend uit. Toch schrok Leonardo DiCaprio zich dood toen de zangeres even zijn elleboog aanraakte toen ze hem passeerde. De hilarische beelden zijn meteen goed voor een zevende plaats.

 

6. Broad City

Abbi Jacobson en Ilana Glazer zijn the queens van grappige catchphrases. Deze scène uit Broad City werd dan ook gigantisch veel gebruikt.

 

5. Chris Christie

Niet Donald Trump en ook niet Hilary Clinton, maar Chris Christie is de meest gebruikte meme van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Toen de gouverneur van New Jersey op de Nationale Repubublikeinse Conventie was, applaudisseerde hij nogal ongeïnteresseerd. Het gevolg? Het beeld werd overal gebruikt.

4. Vrouwelijke Chris Christie

Ongeïnteresseerde persoon: deel twee. Ja, ook niet-celebrities kunnen plots overal opduiken. Deze ongeïnteresseerde vrouw vat het gevoel perfect samen als je gewoon even met rust wil gelaten worden.

 

3. Zootopia

Deze luiaard veroverde het hart van alle Zootopia-kijkers én meme-gebruikers. Zootopia wordt bovendien gezien als een van de beste anirmatiefilms van dit jaar.

 

2. Wenende Michael Jordan

De beelden dateren al van 2012, maar de huilende basket Michael Jordan gaat nog steeds mee. Nog straffer, hij behaalt zelfs de tweede plaats, al zijn we niet zeker of Jordan dat wel leuk vindt.

 

1. Obama Mic Drop

Dat Obama cool is, weten we al een hele tijd. Het verbaast ons dan ook niet dat hij op nummer 1 staat. Obama deed een echte mic drop tijdens het White House Correspondents’ dinner, maar de geanimeerde versie scoort nog beter dan de orginale beelden. Terecht!

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier