Charlotte Anne Bongaerts over de nieuwe tv-reeks ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’: “Een lichtpunt in donkere dagen”

Morgen schiet de nieuwe Vlaamse televisiereeks Mijn Slechtste Beste Vriendin uit de startblokken. De eigenzinnige serie – met vrouwelijke topcast – komt uit de pen van Ilse Beyers, de voormalige hoofdredacteur van Dag Allemaal, die eerder het gelijknamige boek schreef.

‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ biedt een scherpe en ironische blik achter de schermen van het upscale reclamebureau Callier & Starck. Zes vriendinnen delen niet enkel dezelfde werkvloer en een goed glas wijn, maar ook goed bewaarde geheimen, om ze vervolgens door te vertellen aan de rest van hun collega’s. Het komt tot een pijnlijk breekpunt wanneer één van hen vermoedt dat ze ook haar man moet delen. De Vlaamse reeks verzoent op een verfrissende manier camp, kitsch en humor. “In de pers werd MSBV al omschreven als een Vlaamse Sex and the City, maar dat dekt de lading toch niet helemaal.”

Ik moet toegeven dat de reeks me heeft rechtgehouden in deze moeilijke tijden.

De reeks heeft een voornamelijk vrouwelijke – en zeer sterke – cast, met onder anderen Maaike Cafmeyer, Ella-June Henrard en Kim Hertogs. Was het een toffe opnameperiode?

Heel tof, maar we zaten natuurlijk wel in volle coronaperiode. Veel repetities moesten online plaatsvinden, opnames werden uitgesteld. Normaal gezien zouden we in juni beginnen, maar dat werd al snel augustus. Voorbereidingen gingen via Zoom-meetings, maar van zodra we allemaal op de set waren, was het heel fijn. Ik kende vooraf niet alle actrices persoonlijk, maar het bleek een toffe bende. Het zijn ook allemaal heel verschillende vrouwen. Maar allemaal waren we blij om in een reeks te mogen meespelen die volledig rond vrouwen draait.

Bovendien was het werk. Ook niet onbelangrijk in coronatijden.

Ik moet toegeven dat de reeks me heeft rechtgehouden in deze moeilijke tijden. Het was vorig jaar iets om naar uit te kijken, een lichtpunt in donkere dagen. Als ik op dat moment geen werk zou hebben, had ik niet geweten wat ik in 2020 had moeten doen. De rollen voor actrices liggen nu eenmaal niet voor het oprapen. Dat voelde ik ook op de set: iedereen was tevreden om aan het werk te zijn en stelde zich heel flexibel op. Voor mij heeft deze reeks echt heel veel betekend. Ik kreeg weer wat ademruimte, zo voelde dat aan.

Nog iets om tevreden over te zijn: tijdens de opnames kwam je erachter dat je zwanger was.

Klopt. Ik had mijn kinderwens al een paar keer uitgesteld, maar je kunt je leven niet blijven verzetten. Op een gegeven moment moet je er toch voor gaan. Alleen maakte ik me in het begin, door het uitstellen van de opnames, wel wat zorgen over een beginnend buikje. Maar uiteindelijk is dat allemaal prima verlopen (lacht) . Als alles goed gaat, beval ik in april en daarna wil ik zo snel mogelijk weer aan het werk. Ik hoop dat Mijn Slechtste Beste Vriendin nog een vervolg krijgt, want verder ligt er niet veel in het verschiet.

Je woont in Kopenhagen. Dat maakt het vast ook niet makkelijker om hier in België te werken. En zeker niet met een pasgeboren baby.

De baby gaat dan mee naar de set, samen met mijn mama wellicht. We zullen wel zien hoe dat gaat. Ik wil vooral kunnen werken. Kopenhagen is gelukkig zo ver niet, dus ik kan makkelijk in België aan de slag blijven. Bovendien komen wij over twee jaar definitief terug. Mijn vriend werkt hier voor een Belgisch bedrijf en zijn contract in Kopenhagen loopt over twee jaar af, dus wij blijven nog eventjes hier. Corona heeft de ervaring van in het buitenland te wonen wel wat bemoeilijkt. We zitten hier momenteel in een zware lockdown, waardoor het lastig is een land en de mensen te leren kennen. Vandaar dat het fijn is dat we nog twee jaar mogen blijven, om die volledige ervaring nog te kunnen opdoen.

 

Mijn Slechtste Beste Vriendin: vanaf morgen 12 afleveringen beschikbaar op Streamz en Streamz+. Het tweede deel zal op 13 februari (8 afleveringen) gelanceerd worden. De reeks zal later ook op VIER te zien zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier