Minireeks ‘Roomies’ vertelt over de zoektocht van twee twintigers: “Als kijker word je helemaal in deze serie gezogen”

In de nieuwe VRT-serie ‘Roomies’ trekken Bibi (Ahlaam Teghadouini) en Ama (Laura De Geest) op het einde van hun studententijd bij elkaar in op een appartement in Brussel. De twee lesbische vriendinnen ontdekken in deze rauwe maar intieme minireeks dat het leven geen handleiding heeft.

“De grootste overgang in het leven situeert zich op het einde van je studententijd”, vertelt Ahlaam Teghadouini, die we kennen van de reeks Grond . “Je verliest de houvast van het naar school gaan. Welke vrienden hou je over? Wat wil je worden? Wie ben je? Allemaal vragen waarmee onze personages in Roomies kampen. Ama en Bibi hebben twee verschillende karakters. Zo is Ama, gespeeld door Laura, iemand die heel hard doet alsof ze alles onder controle heeft, soms fel uit de hoek komt, maar eigenlijk een peperkoeken hartje heeft. Zelf geef ik Bibi gestalte, een slimme, integere en onbewust grappige vrouw die worstelt met wie ze is en met de manier waarop ze zichzelf in de wereld moet plaatsen. Ook al verschillen Ama en Bibi op heel wat vlakken, ze hebben een heel waardevolle vriendschap.”

Krop in de keel

Ahlaam en Laura hadden nooit eerder samengewerkt, maar er was meteen magie. “Toen we elkaar voor het eerst zagen op een castmeeting, klikte het meteen”, vertelt Laura De Geest. “Het voelde heel natuurlijk aan om samen met Ahlaam te spelen. Ik heb de mooiste herinneringen aan de moeilijkste scènes tussen ons twee. Ik had die met niemand anders kunnen doen dan met Ahlaam.”

Ook voor Ahlaam was het een fijne samenwerking. “Ik vertrouwde Laura heel hard. Door haar voelde ik me comfortabel op de set. Ook met de regisseurs Flo Van Deuren en Kato De Boeck verliep de samenwerking uitstekend. Het klikt heel goed tussen hen en dat voel je ook op de set. We hebben de reeks ondertussen kunnen bekijken. Bij zowat elke aflevering kreeg ik een krop in de keel. Het verhaal wordt eerlijk en intiem gebracht. De personages maken met rauwe emoties dingen mee waar veel mensen zich in zullen herkennen.” Laura beaamt dit. “Als kijker word je helemaal in deze serie gezogen. Dit is een Belgische productie van twee jonge makers. Het budget was relatief klein maar het resultaat is fantastisch.”

Uit de kast komen

“De serie is niet enkel bedoeld voor twintigers, maar zeker ook voor ouders die het gesprek willen aangaan met hun opgroeiende kinderen”, gaat Laura verder. “De reeks gaat enerzijds over seksualiteit en uit de kast komen, maar over nog zoveel zaken meer. Ik hoop dan ook dat het een breed publiek kan vinden. Ik ben hoofdzakelijk in het theater actief, voor mij was Roomies de eerste televisieproductie. Dit heeft mij zin doen krijgen in meer. De set van een televisieserie kan een heel spannende plek zijn. Ik hoop op een tweede seizoen, want het verhaal is zeker nog niet helemaal verteld.”

‘Roomies’ op Eén en VRT Max.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier