Natalia over The Voice Kids: “Scoren zal het doen!”

Straks gaat bij vtm het tweede seizoen van The Voice Kids van start, de zangwedstrijd voor kinderen tussen 7 en 14 jaar die vorig jaar gemiddeld 1 miljoen kijkers per aflevering trok. Ook dit jaar lijkt de term ‘kijkcijferkanon’ weer onvermijdelijk. “Ik lig niet wakker van kijkcijfers, want dat is mijn job niet”, aldus Natalia. “Maar scoren zal het doen!”

Een muisstille studio, een groot podium, een laatste duwtje in de rug van An Lemmens en Kürt Rogiers, drie coaches met hun rug naar het podium gedraaid en klaar om van hun sokken geblazen te worden. En natuurlijk een nieuwe lichting zangtalent van 7 tot 14 jaar jong dat staat te trappelen om de bühne te bestormen. Het smakelijke recept van The Voice Kids is ondertussen wel gekend. Het meest opvallende verschil met vorig jaar is een wissel van de wacht bij de coaches, waar nieuwkomer Slongs Dievanongs de plek van Regi heeft ingenomen. Maar wie van de drie – naast Slongs natuurlijk nog Sean Dhondt en Natalia – krijgt dit jaar de winnaar of winnares in zijn of haar team? “Ik, natuurlijk”, lacht Natalia. “Maar de concurrentie is groot.”

Vorig seizoen was jij veruit de populairste coach. Maar uit de persvisie van de eerste aflevering blijkt dat je dit keer veel concurrentie krijgt van Sean, die zeer geliefd blijkt bij de ‘kids’.
Vorig jaar was de voorkeur voor mij wel erg uitgesproken. Iets té zelfs. Zo uitgesproken dat ik nu ook wel wat voorzichtiger was met afdrukken en omdraaien. Zeker in het begin is het wat aftasten en kijken welk vlees je in de kuip hebt. Maar je kunt natuurlijk ook niet blijven wachten op een Mentissa (de winnares uit seizoen 1 en de pupil van Natalia, red.), want als die dan niet komt, mis je misschien heel wat andere talentjes. Gelukkig was er ook dit seizoen weer behoorlijk wat keuze.

Uiteraard wil je weer winnen, maar hoe sterk is de competitie tussen de drie coaches?
Ik denk niet dat één van ons drieën al met winnen bezig is. Natuurlijk komt dat op televisie wel zo over, maar eigenlijk focussen we zo hard op ons eigen team dat de competitie bijzaak wordt. Je moet je eens voorstellen dat je plots met twaalf kinnekes zit die zangles nodig hebben, bewegingsrepetitie, gewone repetitie. Als coach moet je de kinderen ook leren kennen, te weten komen wat ze kunnen, hoe ze in het leven staan, hoe ze evolueren. Dat is al zo veel werk dat je eigenlijk niet aan de competitie denkt.

Je bent ook een coach in The Voice voor volwassenen. Wat doe je het liefst?
Goh, het zijn twee verschillende programma’s en ik doe ze allebei graag. Bij kinderen moet je natuurlijk meer opletten, je moet voorzichtiger zijn en ervoor zorgen dat ze zoveel mogelijk plezier hebben in het spel. Want dat is het nog altijd, een spel. Bij volwassenen mag en moet je iets harder zijn. Maar daar geeft het ook weer zo veel voldoening als jouw talent een jaar na het programma nog steeds in de spotlights staat.

The Voice Kids, vanaf vrijdag 20 november acht weken lang bij vtm.

Tekst: Sebastiaan Bedaux. Dit interview verscheen ook in De Zondag van 15 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier