Eindelijk, ze zijn er nu écht: de zelfstrikkende sneakers van Nike

Groot nieuws voor de sneakerfreak: de zelfstrikkende sneaker is eindelijk écht een feit. Als dat niet handig is.

We hadden het al eerder over futuristische, back-to-the-furture zelfstrikkende sneakers maar o teleurstelling: die kwamen alleen in super gelimiteerde oplage en waren peperduur. De frustratie voor wie nog steeds droomt van dergelijke sneakers maar er geen fortuin voor wou neerleggen, is nu eindelijk voorbij: Nike stelde recent de coole HyperAdapt 1.0 voor, een innovatieve sneaker ontworpen door het bekende sneaker ontwerpersduo Tinker Hatfield en Tiffany Beers en vooral: beschikbaar én betaalbaar voor iedereen.

20160315_FY16_INNO_SNOWCAP_SILVER_HERO_0029_hd_1600 FY16_INNO_SNOWCAP_v2_HERO_RT_NoEarl_V1_hd_1600 FY16_INNO_SNOWCAP_WHITE_HERO_V2_0043_hd_1600

De HyperAdapt werkt met een adaptive lacing systeem. In de binnenkant van de HyperAdapt bevindt zich een sensor. Hierdoor trekken de veters zichzelf aan wanneer je je voet in de sneaker plaatst. Er zijn ook nog twee knoppen aan de zijkant waarmee je zelf de veters strakker of losser kunt maken.

Hoeveel de sneaker zal kosten, is nog niet bekend, maar Nike liet al weten dat de HyperAdapt bedoeld is voor de gewone consument. Verkrijgbaar deze zomer via de Nike+ app en beschikbaar in het zwart, grijs en wit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier