Na een Kundalini ontwaking voel je je vrij, levenslustig en krachtig. (foto manophotography)

Onze fit- en gezondexperte Claudia Van Avermaet Kundalini activatie: de nieuwe wellness voor je lichaam

Ooit al gehoord van Kundalini activatie? Misschien is het te spiritueel voor je, maar misschien kan het ook wel de oplossing zijn voor je stress, trauma en blokkades in je lichaam. Het laat ‘oude’ energie los en het brengt ‘nieuwe’ energie voor je terug. Je ziet deze nieuwe vorm meer en meer verschijnen.

Bij een Kundalini activatie gaat je lichaam spontane bewegingen gaan maken, kunnen er klanken ontstaan en kunnen onderdrukte emoties vrijkomen zoals boosheid, verdriet maar ook vreugde.

Het proces van deze Kundalini ontwaking helpt stress, trauma en blokkades uit jouw systeem oplossen, zodat je je weer vrij, levenslustig en krachtig kunt voelen. De manier hoe je reageert op dit proces is vrij uniek, als ook wat je gaat ervaren.

Wat gebeurt er precies tijdens zo een sessie?

Een Kundalini activatie gebeurt meestal in kleine groepen of individueel, waarbij een gecertificeerde facilitator de ervaring leidt. Het is belangrijk dat de omgeving ontspannen is en dat iedereen zich comfortabel voelt. Je eet vooraf ook best geen zware maaltijden.

“Het proces van deze Kundalini ontwaking helpt stress, trauma en blokkades uit jouw systeem oplossen”

Daarna ga je liggen op een dikke yogamat op de grond en je ogen zijn bedekt. Ondertussen speelt er muziek. Een gediplomeerd facilitator raakt enkele meridianen op je lichaam aan of wijst ze aan om je energie te kanaliseren en dat is alles.

De voordelen

• Voel je zelfverzekerd en kalm, zodat je gemakkelijk zegt wat je denkt zonder je anders voor te doen.

• Begrijp beter wat je denkt en voel je niet overweldigd door je eigen gedachten en angsten.

• Wees vriendelijk voor jezelf als je je rot voelt of een fout maakt, en kom snel weer op de been.

• Voel je energieker en blijer, zodat je meer leuke dingen kunt doen zonder moe te worden.

• Weet duidelijk wat je wilt in het leven en maak gemakkelijk keuzes om dat te bereiken.

• Voel je creatiever en gebruik je talenten, zoals tekenen, praten, gedichten maken, zingen of muziek spelen.

• Vertrouw meer op jezelf en maak je minder zorgen over beslissingen in je leven of werk, zoals een boek schrijven, stoppen met een baan of je talenten delen.

• Vertrouw gemakkelijk op het goede van het leven.

• Trek dagelijks bijzondere momenten en geluk aan omdat je positieve energie hebt die past bij wat je wilt.

Wat gebeurt er na je activatie sessie?

Misschien heb je tijdens je sessie niet zo veel ervaren, maar het zijn de veranderingen die in je leven plaatsvinden na één of meerdere sessies. De meeste personen vinden terug meer doel in het leven. Ze hebben meer energie en voelen zich beter in hun vel. Anderen voelen stress verminderen en hun slaapkwaliteit verbeteren. Maar dit is bij iedereen verschillend.

Hoeveel keer moet je dit doen?

Je kan al voordelen voelen na je eerste sessie. De meeste mensen zien het als een ‘energetische douche’ die je helpt opruimen en je klaarstoomt voor de komende week. Luister vooral naar je intuïtie en je lichaam om te bepalen wat goed voor je is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier