Onze nieuwe budgetexpert Sara Van Wesenbeeck: “Zonder moeite financieel fit, het kàn!”

Onze nieuwe budgetexpert is van vele markten thuis. Sara Van Wesenbeeck is een ervaren coach, bemiddelaar, personal organizer, trainer en spreker. Mensen inspireren, enthousiasmeren en in beweging zetten op weg naar een ‘rijker’ leven draagt ze hoog in het vaandel. Sara schreef hierover vier bestsellers en haar vijfde boek, Hack je budget , ligt over enkele weken in de boekhandel. Een portret van onze nieuwe budgetexpert in haar eigen woorden.

Mijn eerste liefde

Je eerste liefde blijft je altijd bij. Die ene eerste liefde houd ik liever voor mezelf, een andere grote liefde is: de radio. Vijftien jaar, van 1990 tot 2005, waren we intens samen. Bij VRT-radio heb ik zowat alle watertjes doorzwommen: als producer en presentator van onder meer ‘Het leven is mooi’ (Radio 2), als journalist, eindredacteur en reporter, maar ook als kwaliteitscoach en strategisch adviseur. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik een fervent radioluisteraar ben. Bij inspirerende programma’s en mooie radiostemmen – en ook als ik als expert nog eens bij de radio langsga -, maakt mijn hart altijd een sprongetje.

Win de ratrace

Bevlogen en betrokken bijdragen aan het voorspoedige en ‘rijke’ leven van anderen (in alle betekenissen van het woord), verbinden en inspireren, dat doe ik met mijn bedrijf Barking Dogs. Ik ben van vele markten thuis, maar echt bijten, doe ik natuurlijk niet. Als coach, bemiddelaar, professional organizer, spreker en trainer ben ik niet alleen compagnon de route . Samen met mijn team zet ik ook ‘spitsuurvrouwen’ en professionals, teams, ondernemers, bedrijven en gezinnen in de juiste versnelling om doelen te bereiken, om met meer ‘comfort’ en fun te kunnen leven en werken. In 2010 werd ik door de Europese Commissie benoemd tot ‘European female entrepreneurship ambassador’ waarbij ik als gepassioneerd rolmodel vrouwen coach, inspireer en motiveer om ook de stap naar het ondernemerschap te zetten.

Pionier en auteur

Pionieren is mijn ding. Zo was ik ruim tien jaar geleden een van de allereerste professional organizers in België, lang voor mijn Japanse collega Marie Kondo haar intrede deed. Als eerste organiseerde ik opleidingen voor home en office organizers en in 2011 schreef ik het eerste Belgische organizingboek. En ik had meteen de smaak te pakken. Er volgden nog drie andere bestsellers: Het slimme budgetboek , Het handboek voor de spitsuurvrouw en Rust in je huis en je hoofd . En over enkele weken verschijnt mijn vijfde boek Hack je budget , 365 tips om meer uit je geld te halen .

Het zal je misschien verbazen, maar een ‘stop-knop’ heb ik ook. Al is het – ik beken – voor mij niet altijd even makkelijk om die ook te gebruiken. Toch moet het hoofd af en toe ook eens ‘uit’. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door op het water, in Friesland, mijn tweede thuis. Varend door het uitgestrekte en ongerepte waterlandschap, kom ik meteen tot rust. Met de wind in de haren, het verstand op nul en de blik op oneindig herbronnen en de batterijen opladen… ik kan het iedereen aanraden!

Financieel fit

Vanaf deze week maak ik deel uit van het expertenteam van De Zondag. Je gezinsportemonnee spijzen, je geldzaken gezond houden, grip op je geld krijgen en vooral: jou zin doen krijgen om met je geldzaken aan de slag te gaan. Het kost je niets en brengt altijd op, niet enkel geld, maar ook rust in je hoofd. Ik reik je daarvoor graag beproefde tips aan. Om meteen mee aan de slag te gaan. Wil je (weer) financieel fit zijn? Sla dan zeker mijn budgettips op deze pagina niet over. Tot volgende week!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier