Onze woonspecialist Bart Appeltans over de twee nieuwe badkamerstrends: terracotta en terrazo

De badkamersector is in volle revolutie! Gedaan met alles wit, chromé kranen en grijze tegels! Tijd voor nieuwe ideeën, kleur, leven en speelsheid!

Badkamers verdienen evenveel aandacht als het op interieurdesign aankomt dan een leefruimte of een keuken. Maar we durven met z’n allen nog niet echt uitgesproken keuzes maken. En toch kan het werken! Onlangs mocht ik voor X²O badkamers een trendmakend badkamerconcept samenstellen. Ik koos voor een uitgesproken levendige look met veel kleur en leuke accenten! Ik loods jullie dan ook graag door enkele vernieuwende ideeën om ook jouw badkamer een hedendaagse look te geven!

Iedereen denkt altijd meteen aan tegels, maar je kan ook gerust hout gebruiken in de badkamer”

Lavabomeubels zijn vandaag ook te vinden in diverse kleurtjes. Groen, zandgeel of in deze warme terracottakleur. Een gekleurd lavabomeubel geeft pit aan je badkamer, en contrasteert mooi tegen een witte of beige wand.

• Ook waskommen kan je in een kleurtje krijgen. Ik combineerde de terracotta kasten met waskommen in deze Cotto-kleur. De combinatie is erg elegant en je krijgt een instant designlook!

• Voor het tablet van de kast en de douchebak koos ik voor een terrazzolook. Het terrazzo is decoratiever dan effen wit en geeft een extra warme uitstraling aan de ruimte. In combinatie met strakke kasten en waskommen in een effen kleur krijgt je zo een mooie balans.

• Ik ben helemaal fan van gekleurd kraanwerk. Mijn absolute favoriet is Brushed Champage Gold! Deze elegante kleur is zachter dan messing en daarom iets subtieler en makkelijker te combineren met vele tinten van tegelwerk. Trek de kleur ook door in je douchebakje, haakjes, houder voor de glaswand, wc-rolhouder, enzovoort. Op die manier krijg je één mooi geheel.

XL-wandpanelen zijn vandaag ook te krijgen in een pvc-materiaal met een steen- of betonlook. Dit materiaal maakt ze betaalbaarder. Je hebt amper naden en krijgt een verruimend effect.

• Durf te werken met een houtlook op de vloer. Iedereen denkt altijd meteen aan tegels, maar je kan ook gerust hout gebruiken in de badkamer. Een echte samengestelde parket met een matte vernis, een parkettegel of een vinylvloer met houtlook. Hout geeft warmte. Als je meubel in een effen kleur is, kan je zeker voor hout opteren op de vloer!

• Durf te werken met een uitgesproken behangpapier. In dit badkamerconcept koos ik voor een uitgesproken papier met grote bladstructuren. De zachte bruin-beige kleur matcht perfect met de terracotta kasten en de vinylvloer in houtmotief. Het geeft de badkamer een erg tropisch vakantiegevoel.

• Zoek leuke decoratieve elementen die je badkamer extra sfeervol maken. Hier koos ik voor enkele kunstplanten, hangend aan het plafond. Of kunstgras in mooie potten rondom het bad. Het lijkt haast of je buiten in de natuur ligt te baden.

• Een decoratieve vorm van spiegel geeft een subtiel accent!

• Denk na hoe je verlichting creatief kan toevoegen. In dit concept werkte ik met een indirecte lichtlijn en enkele speelse pendels langs de waskommen. Erg eenvoudig, niet duur, en een instant woweffect!

Ondek mijn badkamerconcept bij in een winkel in jouw buurt! Hopelijk kan ik jullie genoeg inspireren om een verrassende keuze te maken!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier