Laat je maar gaan met de paaseitjes: chocolade kan je helpen afvallen!

Goed nieuws voor wie zich straks helemaal laat gaan met de paaseitjes: chocolade kan je helpen afvallen! Dat is toch wat neurowetenschapper Will Clower beweert.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de universiteit van l’Aquila in Italië. Uit de resultaten blijkt dat mensen die vijftien dagen lang dagelijks een stukje pure chocolade smulden, hun insulineresistentie met de helft zagen verminderen. Dat wil zeggen dat hun bloedsuikerspiegel daalde tot gezondere waarden, aldus WomensHealthmag.nl.

Volgens voedingsspecialist en therapeut Sue Decotis bevat pure chocolade gezonde vetten, wat de opname van suiker in het bloed vermindert. Het resultaat daarvan is dat zogenaamde insulinepieken – die zorgen voor vetkwabbetjes – vermeden worden. Als dat geen fijn nieuws is! Een ander pluspuntje van pure chocolade (repen die uit minstens 70 procent cacao bestaan) is dat je eetlust vermindert, doordat dit type chocolade minder suikers bevat en een bittere smaak heeft.

Afvallen met chocolade

Will Clower, de auteur van ‘Eat Chocolate, Lose Weight’, gelooft ook in de wondere werking van pure chocolade. In zijn boek adviseert hij om twintig minuten voor én vijf minuten na je lunch of avondeten pure chocolade te eten, zodat je minder trek hebt.

Laat die paaseitjes maar komen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier