Podcasters Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans brengen ‘MidMid Mondial’ naar Play4: “Mijn droomfinale? Messi tegen Ronaldo!”

Vanavond beginnen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans, de bezielers van de razend populaire voetbalpodcast ‘MIDMID’, aan een heuse marathon. 29 dagen lang presenteren ze op Play4 ‘MIDMID MONDIAL’, een liveshow van een uur over het WK voetbal in Qatar.

Voor wie het nog niet elders heeft gelezen of gehoord: vandaag begint dus in Qatar het wereldkampioenschap voetbal met als openingsmatch gastland Qatar tegen Ecuador. Dat is meteen ook het startschot van MIDMID MONDIAL , een live voetbalshow op Play4, gemaakt door Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans, die net zoals in hun podcast MIDMID elke aflevering een bekende gast uitnodigen. Of bekende gasten, want vanavond schuiven Pedro Elias en Robin Pront mee aan tafel. “ MIDMID MONDIAL is – net zoals onze gewone podcast – zo’n typische cafébabbel met leuke mensen die een passie hebben voor voetbal”, aldus Kerkhofs. “We nodigen bekende gasten met een groot voetbalhart uit – profvoetballers, ex-profvoetballers, voetbalkenners, voetbalminnende BV’s – om de actualiteit van de dag te bespreken. Dat doen we 29 dagen lang tijdens het WK, steeds tussen 23 uur en middernacht.”

Elke WK-dag zo’n podcast op televisie, dat klinkt als een uitputtingsslag.

“Dat is het eigenlijk ook, al zijn de uitzendingen beperkt tot een uur. Bovendien werken we nu voor het eerst samen met een redactie. Je moet weten dat ik voor onze podcast MIDMID elke aflevering wel vier tot vijf uur aan voorbereiding spendeer. Maar met matchen die soms al om 11 uur beginnen, en onze uitzendingen die pas om 23 uur ’s avonds van start gaan, is het niet vol te houden om alles zelf te doen. Vandaar de hulp van de redactie van Play Sports. In ieder geval worden het lange dagen, maar we hebben er bijzonder veel goesting in.”

Nochtans lopen de fans nog niet zo warm voor dit WK. Hoe zit dat bij jou?

“Bij mij heeft het ook iets langer geduurd. Normaal gezien, met een WK in juni, heb je een inloopperiode van enkele weken. Voetbalfans kijken dan al wat langer uit naar zo’n groot tornooi. Nu hebben we nog maar net de laatste speeldag in onze competitie achter de rug. Daardoor zitten de fans nog niet helemaal in de vibe. De beleving is anders met een WK dat in de herfst en winter plaatsvindt, maar eens de bal rolt, zal er toch veel om te doen zijn. De fans zullen wel kijken, zeker omdat dit het laatste WK van Messi, Ronaldo en enkele Rode Duivels zal worden.”

Wat verwacht je van de Rode Duivels? Of wat verhoop je?

“Ik hoop dat we minstens één topploeg kunnen uitschakelen, net zoals we vier jaar geleden met Brazilië deden en anderhalf jaar geleden met Portugal. Na de groepsfase zullen we Duitsland of Spanje loten. Als we die kunnen wippen, ben ik al tevreden. Vanaf dan kan alles. Natuurlijk behoorden we vier jaar geleden samen met Frankrijk tot de absolute favorieten. Nu zijn er wel vier of vijf ploegen die op papier beter zijn. Maar de Rode Duivels hebben tornooi-ervaring, dat is niet onbelangrijk. En op zo’n groot tornooi kan alles.”

Ik weet dat veel spelers zelf luisteren naar onze podcast. Daarom krijgen we ook zelden een njet als we gasten uitnodigen

Wat vind je van de selectie? Hadden de Genk-spelers Heynen en Trésor hier niet bij moeten zijn?

“Dat had ik zeker niet onterecht gevonden, al zouden ze dan wellicht niet gespeeld hebben. Maar ik vind de selectie best oké. Doku had ik misschien niet meegenomen. Die heeft weinig gespeeld en is niet helemaal fit. Heynen of Trésor in zijn plaats zou logisch zijn geweest. Maar veel valt er niet te klagen over deze selectie.”

Na het WK komt jullie podcast ‘MIDMID’ weer terug. Voor wie nog niet luistert: jullie trekken elke week bijna 100.000 luisteraars en kijkers.

“Klopt, tussen de 90.000 en 100.000 per aflevering. Dat is enorm, dat hadden we toen we in oktober 2019 begonnen nooit durven dromen. Ik weet dat veel spelers zelf luisteren naar onze podcast. Daarom krijgen we ook zelden een njet als we gasten uitnodigen.”

Jullie gastenlijst is ronduit indrukwekkend. Zo zat Kevin De Bruyne al in jullie podcast. Welke naam ontbreekt nog in het lijstje?

“Vincent Kompany! En Dries Mertens natuurlijk. Ons contract met Play Sports loopt nog anderhalf jaar, tot juni 2024, en Dries heeft gezegd dat hij in die laatste aflevering zal zitten. Hij wil wachten tot hij gestopt is met voetballen en dan wat meer vrijuit kan praten.”

Laatste vraag: wie wordt wereldkampioen?

“Argentinië, denk ik. Dat zou toch het summum zijn voor Messi. De enige prijs die hij nog niet pakte. Dan zou hij de grootste voetballer aller tijden zijn. Ik hoop eigenlijk op een finale tussen Argentinië en Portugal, wat trouwens tot de mogelijkheden behoort. Dan krijg je dus Messi tegen Ronaldo in hun allerlaatste tornooi.” (SB)

‘MidMid Mondial’, de komende 29 dagen elke avond tussen 23 uur en middernacht op Play4.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier