Zondagse kost: pompoenmoussaka
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Bianca uit Grembergen pompoenmoussaka.
“Dankzij de vele tips en tricks die ik leerde van mijn schoonouders werd moestuinieren mijn grote passie. Naast moestuinier ben ik ook hobbykok. Met fruit, groenten en eieren van eigen kweek duik ik de keuken in en maak ik originele en leuke gerechtjes.”
“Vandaag serveer ik jullie mijn versie van moussaka, met veel lekkers van bij ons en van het seizoen. Zalige comfortfood op koude dagen. En nu ga ik verder aftellen naar de lente. Naar de eerste warme zonnestralen, de bloesems die verschijnen en… terug aan de slag in de tuin!”
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
½ butternut pompoen
1 rode paprika
1 groene paprika
1 ui
3 teentjes look
500 g gemengd gehakt
100 ml volle room
1 tl verse rozemarijn
4 aardappelen
250 g champignons
peper en zout
olijfolie
150 g geraspte kaas
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200°C
Maak de groenten schoon
Snij de butternut en paprika in kleine blokjes
Snipper de ui en de look
Stoof de ui en de look aan in olijfolie
Voeg de pompoen- en paprikablokjes toe en bak enkele minuten mee
Doe er het gehakt bij en bak het rul
Giet de room bij het mengsel en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
Kruid met rozemarijn, peper en zout
Snij ondertussen de aardappelen en de champignons in plakjes
Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie
Bedek de bodem van de ovenschaal met plakjes aardappel
Vul nu de schotel met afwisselend aardappelen, gehaktmengsel en champignons. Eindig met een laagje champignons
Bestrooi de pompoenmoussaka met kaas
Bak de pompoenmoussaka een uur in de voorverwarmde oven
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier