Preview: de nieuwe H&M Conscious Exclusive-collectie, geïnspireerd op historische kunst en mode

Voor de nieuwe H&M Conscious Exclusive-collectie heeft H&M nauw samengewerkt met Musée des Arts Décoratifs, dat gevestigd is in het Louvre in Parijs. De nieuwe collectie is geïnspireerd op de archieven van het museum en zal tegelijkertijd met de opening van de tentoonstelling Fashion forward – Three centuries of fashion op 7 april worden gelanceerd.

Het Parijse museum Les Arts Décoratifs viert volgend jaar haar 30ste verjaardag en organiseert daarvoor een tentoonstelling die niet 30 jaar maar 300 jaar terug gaat in de tijd. Fashion Forward – Three Centuries of Fashion zal van 7 april tot 14 augustus 2016 te zien zijn.

H&M zal de exclusieve sponsor zijn van de tentoonstelling; de tentoonstelling zal onder meer ook  geselecteerde stijlen uit de archieven van H&M opgenomen, waaronder een silhouet uit de eerste designersamenwerking van H&M met Karl Lagerfeld in 2004 en een silhouet uit de nieuwe Conscious Exclusive-collectie.

Voor die nieuwe collectie heeft het designteam van H&M overigens nauw samengewerkt met het museum. Het team haalde inspiratie uit de collecties van mode door de eeuwen heen en werk van kunstenaars zoals Gustave Moreau. Het resultaat is een glamoureuze lijn van moderne rodeloper-items met de charme en het esthetische erfgoed van de geschiedenis. “Met deze collectie hebben we het idee van duurzaamheid naar een nieuw niveau gebracht. Door te werken met nieuwe, innovatieve materialen zoals kralen en kunstdiamanten van gerecycled glas en Denimite, een materiaal van gerecycled versleten denim, hebben we hedendaagse stijlen gecreëerd die doordrenkt zijn van een verfijnde charme”, zegt Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor bij H&M.

En niemand minder dan de Parijse Julia Restoin Roitfeld – artdirector, stijlexpert en voorvechter van duurzaamheid – wordt het gezicht van de Conscious Exclusive-campagne. “Ik vind het een eer om de ambassadrice van zo’n uniek project te mogen zijn. Het idee om een collectie te ontwerpen die geïnspireerd is op de geschiedenis van kunst en mode vind ik briljant, vooral omdat de collectie gemaakt is van innovatieve, duurzame materialen die de toekomst van mode zijn”, zegt Julia Restoin Roitfeld.

De complete collectie, die bestaat uit dameskleding en -accessoires, is vanaf 7 april 2016 beschikbaar. Een kleine preview vind je hier:

1/4

2/4

3/4

4/4

1/4

2/4

3/4

4/4

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier