Komt er dit jaar nog een nieuwe PlayStation 4? Alle geruchten over de PS4 NEO op een rijtje

Er gaan al lang geruchten de ronde over een nieuwe PlayStation 4, de NEO. Deze zou een stuk krachtiger zijn dan de console die je nu kunt kopen, en zou nog dit jaar uitkomen. Waarom komt Sony nu met deze PS 4.5?

In oktober brengt Sony hun Virtual Reality-bril uit, en er zijn sterke aanwijzingen dat ze rond deze periode ook een upgrade van de PS4 willen releasen. De nieuwe console zou op ieder vlak sneller zijn (processor, geheugen), maar wel nog steeds de oude harde schijf hebben. De NEO (codenaam) zou ook €399 kosten, zoals de huidige PS4.

Binnen enkele maanden zou dit wel eens het oude PS4-model kunnen zijn.
Binnen enkele maanden zou dit wel eens het oude PS4-model kunnen zijn…

De upgrade gaat verder: blijkbaar wil Sony voor iedere PS4-game een ‘base’ versie maken (die werkt met de gewone PS4) en een ‘NEO’ versie (speciaal voor de nieuwe versie). Games die in NEO-mode draaien, profiteren van alle upgrades, wat moet zorgen voor een betere spelervaring. De NEO zou ook de enorm scherpe 4K-resolutie ondersteunen, voor het beperkte publiek dat al zo’n tv heeft.

Het is wel zo dat games met NEO-mode inhoudelijk niét zullen verschillen. Je zal dus geen extra modes of personages krijgen als je een game op de nieuwe NEO-console draait. Als je de nieuwe console niet koopt, zal je niet echt features missen. Het is natuurlijk verleidelijk om de NEO te kopen als je weet dat alle games een betere framerate hebben en iets mooier zijn.

blood1
Bloodborne was visueel een parel, maar had wat framerate-problemen. Zou een NEO-versie die verhelpen?

Voor- en tegenstanders

Dit verhaal verdeelt de game-community. Je hebt tegenstanders, die vinden dat Sony zo de recente kopers voor het hoofd stoot. Als je net een PS4 hebt gekocht, zit je nu eigenlijk met een ouder model, want binnen enkele maanden komt de snellere NEO er misschien al. Je hebt ook voorstanders, die vinden dat hardware updates voor consoles aan te moedigen zijn. Een bijkomend voordeel is ook dat de ‘oude’ PS4 bijna zeker een prijsverlaging zal krijgen. Als je dus een budget-console wil, kan je nog steeds het oudere model kopen.

We verwachten in ieder geval meer nieuws rond de PS4 NEO op de E3 game-beurs in Los Angeles, van 14 tot en met 16 juni.

Bron: GiantBomb

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier