Lekker genieten: 3 x ready to serve cocktails voor tropische dagen

Bij tropisch weer wordt aangeraden veel te drinken. En hoewel we best wel weten dat het om water gaat, klinkt een ijskoude cocktail op een zwoele zomeravond toch nét iets aanlokkelijker. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Espresso Martini als after dinner drink? Of een Margarita Azul terwijl je de zon ziet ondergaan?

Het beste nieuws deze zomer: je hoeft er amper je eigen (lig)zetel voor uit, want de lekkerste cocktails maak (lees: serveer) je helemaal zelf met deze 3 ready to serve cocktails.

Hoewel cocktails op vakantie altijd extra goed smaken, heeft een thuisbar zeker ook zijn voordelen. Zo mag je best wel eens (te) diep in het glas kijken, zonder té diep in de buidel te hoeven tasten. Je moet evenmin als een dolle staan zwaaien aan de bar (de Mexican wave is wellicht op die manier ontstaan) én je krijgt een drankje dat volledig naar jóúw smaak is (“Hey bartender, I asked for a drink, not a shitload of ice.”)

Als ’s werelds eerste cocktailmerk wou Bols cocktailliefhebbers de mogelijkheid bieden om ook thuis de magie van premium cocktails te ervaren.

Enter: de Bols Ready to Enjoy Cocktails. Het iconische Nederlandse merk bottelde zijn jarenlange expertise in handige, revolutionaire – en o zo mooie – cocktail tubes en flessen om in een handomdraai te kunnen klinken met een Espresso Martini, Margarita Azul of Pornstar Martini. De tubes zijn bovendien zo ontwikkeld dat de cocktails langer goed blijven en de kwaliteit gegarandeerd kan worden.

Tip! Zorg dat je de nodige cocktailtools in huis hebt. Een goede tweedelige shaker met strainer, jigger en eventueel een barlepel. Oefen thuis ook even met de shaker voordat je gasten ontvangt. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld de shaker niet open krijgt.

Margarita Azul

Het is niet bekend wíe de Margarita precies uitvond, maar het was mogelijks bedoeld om op een nettere manier tequila te drinken (en dus zónder daarbij de rug van je hand te hoeven likken). De Bols Margarita Azul is een twist op de standaard margarita, met een heerlijke, aromatische sinaasappelsmaak, afkomstig van de Bols Blauw Curaçao likeur. Verfrissend, vol citrus, zo blauw als de lucht en gemixt met tequila voor een pittig karakter. Deze cocktail smaakt het best ijskoud onder een hete zomerzon.

 

Ingrediënten:

 • Bols Margarita Azul Ready to Enjoy Cocktail
 • Schijfje limoen (per glas)

Bereiding:

 1. Zet koud
 2. Haal je mooiste margarita-glas uit de kast
 3. Schenk uit en werk af met het schijfje limoen

Toch zelf maken? Dit heb je nodig: Bols Blue Curaçao (30ml) | Tequila Blanco (45ml) | Verse limoensap (25ml) |suikersiroop (10ml)

Tip! Je hebt het vast al gezien: een mixologist die nog even snel met een appelsienschil over je glas gaat. Alleen zorgt die handeling eigenlijk voor een té intense sinaasappelsmaak die de smaak van de cocktail overheerst. Wat je beter doet, is de oliën van de appelsienschil over de cocktail sprayen (door de schil te plooien en daarop te duwen). Zo krijg je een aangename nuance van sinaasappel en komt de cocktail wél helemaal tot zijn recht.

Pornstar Martini

Deze tropische cocktail heeft z’n naam niet gestolen, en is exotisch, fris en een tikje brutaal. Breng sfeer in je avond met deze partystarter. Een fruitige klassieker vol pit en passie(vrucht). De zachte smaak van vanille in combinatie met het zoete karakter van de passievrucht, geeft de Bols Pornstar Martini de perfecte balans. De prosecco zorgt voor de finishing touch.

Ingrediënten:

 • Bols Pornstar Martini Ready to Enjoy Cocktail
 • Een halve passievrucht (per glas)

Bereiding:

 1. Zet koud
 2. Haal je mooiste martini-glas uit de kast
 3. Schenk uit en werk af met de halve passievrucht

Toch zelf maken? Dit heb je nodig: Vodka (30ml) | Bols Passionfruit (30ml) | Vanillelikeur (30ml) | limoensap (10ml) | pulp van 1 passievrucht

Tip! Voeg voor een nóg voller mondgevoel eiwit toe aan je cocktail. Giet het eiwit en de tube in een shaker vol dikke, stevige (je wil niet dat je cocktail verwatert) ijsblokken en shake! Vegan? Vervang het eiwit door het vocht van kikkererwten (ook te koop als Aquafaba).

Espresso Martini

Deze tijdloze cocktail is niet meer weg te denken van menig menukaart. Hij is rijk en romig, met een dark roasted randje. Een heerlijke combinatie van Bols Coffee likeur, Bols Vodka en verse espresso geeft deze klassieker een dubbele kick: van de cafeïne en de wodka. De twee zijn perfect op elkaar afgestemd door de Bols Coffee likeur en suikersiroop. Met de Espresso Martini sluit je de dag af, of verwelkom je de nacht? Versier de cocktail met drie koffiebonen en een scheutje magie.

Ingrediënten:

 • Bols Espresso Martini Ready to Enjoy Cocktail
 • 3 koffiebonen (per glas)

Bereiding:

 1. Zet koud
 2. Haal je mooiste martini-glas uit de kast
 3. Schenk uit en werk af met de drie koffiebonen

Toch zelf maken? Dit heb je nodig: Vodka (30ml) | Koffielikeur (30ml) | Espresso (30ml) | suikersiroop (30ml)

Tip! Een Espresso Martini is niets zonder zijn romige kraag. Gooi daarom de shaker vol dikke ijsblokken, voeg de tube toe en shaken maar! Enkele minuten is al genoeg om een mooie schuimkraag te verkrijgen.

De Bols Ready to Enjoy Cocktails zijn verkrijgbaar in geselecteerde Carrefour supermarkten en Prik en Tik drankenspecialisten. Adviesprijzen: Tubes (20 cl): € 5.99 (1 à 2 servings) – Flessen (70 cl): € 19.95 (6 servings)

 

Tekst: Sabrina Bouzoumita

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier