Het feestmenu van De Zondag: brownietaart

Deze heerlijk smeuïge, en bovendien glutenvrije (!), brownietaart is het ideale dessert voor jouw feestdiner. Serveer met een bolletje pistacheijs voor net dat tikkeltje extra!

125 g pure chocolade

100 g boter

2 eierdooiers

135 g eiwit

130 g suiker

eventueel fijngehakte pistachenoten om te garneren

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 170°C

Smelt de chocolade met de boter

Doe de eidooiers in een grote mengkom en voeg er 60 g suiker aan toe

Klop het mengsel met een mixer tot een luchtige crèmekleurige massa

Voeg de chocoladeboter bij het eigeelmengsel

Klop het eiwit op en voeg er geleidelijk de rest van de suiker aan toe

Meng het stijfgeklopte eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel

Beboter een bakblik of ronde springvorm (23 cm) en bestrooi met (glutenvrije) bloem

Giet het browniebeslag in de bakvorm

Bak 10 à 15 minuten in je voorverwarmde oven. (Doe de test met de tandenstoker)

Dit recept is klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier