Camping kip

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week Camping Kip, een recept van lezeres Nelly (67) uit Stabroek.

Nelly en haar echtgenoot reizen verschillende keren per jaar met hun camper door Europa. Nelly: “Het mooiste aan een reizen met de camper? Dat is natuurlijk de vrijheid die je hebt om heerlijk rond te kunnen reizen en je ‘huisje’ overal mee naartoe te nemen. Langs mooie natuur, gezellige steden, en richting Spanje natuurlijk, waar onze zoon met zijn echtgenote én onze prachtige kleindochter Nila woont!”

Nelly: “We koken tijdens onze campertrips overwegend zelf. Steeds vers en meestal gewoon eenvoudig. Op een van onze reizen kwam dit heerlijke eenpansgerecht tot stand, camping kip. Het recept pas ik regelmatig een beetje aan, afhankelijk van welke verse groenten ik voorhanden heb.”

 

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 1 courgette

• 1 ui

• 3 teentjes look

• 500 g champignons

• 2 paprika

• 500 g kipfilet

• 200 ml kippenbouillon

• 250 ml volle room

• olijfolie

• Kipkruiden

• Peper en zout

• Verse peterselie

• Verse tijm

Zo maak je het

• Snipper de ui

• Snij de champignons in partjes en de courgette en paprika in kleine stukjes

• Snij de kipfilet in blokjes

• Kruid de kippenblokjes met kipkruiden

• Verwarm 2 el olijfolie in een (stoof)pan

• Bak de kip kort aan

• Voeg de groenten toe aan de pan

• Roerbak enkele minuten, tot de groenten beetgaar zijn

• Voeg de kippenbouillon en de room toe

• Breng aan de kook en laat enkele minuten pruttelen tot de saus ingedikt is

• Proef en kruid bij met peper en zout

• Werk af met verse kruiden

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier