Carpaccio van coquilles met avocadocrème

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een BBQ-tip van lezer Stijn (33) uit Sint-Niklaas.

Vandaag verwent Stijn ons met een restaurantwaardig gerechtje dat je klaarmaakt in zo’n 15 minuten. “Met deze lekkere carpaccio maak je gegarandeerd indruk op je gasten. De puurheid van de verse coquilles blijft behouden en de andere ingrediënten voegen nét genoeg toe om een wauw-effect te creëren! De perfecte start voor een lekkere avond”, aldus Stijn.

“Door te werken in verschillende restaurants kreeg ik de barbecuekriebel te pakken”

Mooie lente- en zomerdagen zijn hoogdagen voor Stijn, en ook voor zijn vrienden die met plezier komen aanschuiven. Hij is namelijk een echte BBQ-pro: “Ik deed tien jaar geleden een koksopleiding in avondschool en werkte nadien in verschillende restaurants. Toen kreeg ik de barbecuekriebel te pakken en verdiepte ik mij in de verschillende grilltechnieken.” Een hobby op hoog niveau, want Stijn deed mee aan heel wat BBQ-competities. Ondertussen deelt hij zijn passie ook via ‘Grillmate’ en geeft hij BBQ-workshops voor iedereen die alle geheimen van de grill (en plancha) wil leren kennen.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 2 avocado’s

• 1 teentje look

• 1 limoen

• 1 tl honing

• 12 coquilles

• Roze peper

• Fleur de sel

• Peper en zout

• Extra vierge olijfolie

• Verse groene kruiden (bv. verse tijm, citroenverbena)

Tip van Stijn voor echte BBQ-fanaten: rook de carpaccio gedurende 3 minuten met een cold smoke generator voor je het limoensap er over druppelt. De cold smoke generator vul je 50/50 met appel-rookmot en gemberthee.

Zo maak je het

• Doe de avocado’s, het teentje look, één theelepel honing en twee theelepels limoensap in een maatbeker (of keukenmachine/blender) en mix glad

• Proef en kruid bij met peper en zout

• Snij de coquilles in fijne plakjes

• Leg een plakje in het midden van bord en de overige in cirkels errond, elkaar lichtjes overlappend

• Besprenkel de carpaccio met extra vierge olijfolie, roze peper, fleur de sel en een beetje zeste van de limoen

• Garneer de carpaccio met toefjes avocadocrème en zure room

• Druppel voor het serveren nog een beetje limoensap over de carpaccio, dit zorgt voor een lichte garing

• Werk af met de verse kruiden

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier