Een duivelse snack: pull apart worstenbroodjes
Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons met de ideale voetbalsnack! Een recept voor heerlijke worstenbroodjes.
Zit jij net zoals (bijna) al onze landgenoten klaar om enthousiast voor onze Rode Duivels te supporteren? Wel, ik weet één ding… van supporteren krijg je honger en dorst. Dus presenteren we jullie deze week een geweldig lekker, tof en eenvoudig WK-hapje! Deze pull apart worstenbroodjes zijn voor jong en oud een schot in de roos. Te serveren met een rood sausje, uiteraard.
Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen)
2 blikken croissantdeeg (6 croissants/blik)
24 knackworstjes
mosterd
1 ei
nigella seeds (of zwart sesamzaad)
extra: ketchup (of een ander sausje naar keuze)
extra: springvorm 24cm
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200°C
Open de croissants en rol het deeg uit
Besmeer het deeg met mosterd
Snijd dan het croissantdeeg door de aangegeven stippellijnen
Snij deze dan nogmaals in twee, zodat je 24 driehoeken krijgt
Rol elk worstje in een deegdriehoek, start aan de brede kant
Schik de worstenbroodjes in twee cirkels in de met bakpapier beklede springvorm
Klop het ei los met een theelepel water
Bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei
Bestrooi met nigella zaad
Bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven
Serveer warm, met ketchup (go Red Devils!) of een sausje naar keuze
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier