Zocht je nog een bijzondere zomerbar? Ga aan boord bij Embarco in Antwerpen

Dat tijdens de zomer her en der in en rond de stad tijdelijke zomerbars up poppen, is inmiddels een bekend fenomeen. En hoewel we langzamerhand al uitkijken naar de herfst, introduceert Antwerpen nog een zomerbar: Embarco by Fiera. Uniek want de bar bevindt zich op een bijzondere locatie: het binnenplein van de Antwerpse Handelsbeurs. 

Het idee voor de efemere bar is afkomstig van Fiera; het metropolitische restaurant dat zich begin 2020 vestigde in de Schippersbeurs, aanpalend aan de Handelsbeurs. Bij de heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten eind september, zal het team achter Fiera de bar, het grand café en het fine dining restaurant uitbaten van het KMSKA onder de naam Madonna. Het is dan ook met die reden dat het team nieuwe mensen wil opleiden en het concept rond Embarco ontstond.

Conquistadores

Als naam van de tijdelijke bar werd gekozen voor Embarco [by Fiera]. Embarco is Spaans voor ‘inscheping’. Hiermee wordt verwezen naar de jongelui in opleiding die achteraf zullen inschepen in ofwel Madonna ofwel in Fiera. Tegelijk verwijst Embarco ook naar de rijke, internationale geschiedenis van de Antwerpse Handels- en schippersbeurs. De producten (waaronder dranken en kruiden) die er sinds de 16e eeuw werden verhandeld kwamen van over de hele wereld, wat op een prachtige manier wordt geïllustreerd door de talrijke wereldkaarten die de muren van de Handelsbeurs sieren.

Van Black Pearl tot Mayflower

Embarco trekt het rijke schippersverleden ook door in de look & feel van de zaak. Kratten, vaten en koperen details doen bezoekers wegzinken in de buik van een oude schuit waarvan je enkel maar kan hopen dat die ooit zijn thuishaven weer bereikt. De namen van de cocktails die worden geserveerd, zijn telkens afgeleid van beroemde of beruchte schepen. Wat dacht u van een Black Pearl (een twist op de Dark ‘ n Stormy), een Flying Dutchman (afgeleid van de Negroni) of de alcoholvrije Mayflower? Elke cocktail kost 14 euro en wordt vergezeld van een heerlijke pintxo.

Embarco opent z’n deuren op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 28 augustus.

Meer info op fiera.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier