Gebakken kaastaart

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van lezer Maarten uit Lommel.

Onze ‘Zondagse kok’ van de week geniet van de simpele dingen in het leven. “Niets lekkerder dan uitgebreid ontbijten met spek met eieren. Om dan een verse bruine boterham te soppen in de pan”, vertelt Maarten met een grote glimlach. Doordeweeks kookt Maarten vers, voornamelijk gezond én gevarieerd. En zijn grote liefde Sanne proeft natuurlijk met veel plezier mee.

“Een heerlijk en gemakkelijk receptje van mijn mama”

Maarten: “Het recept voor deze gebakken kaastaart kreeg ik van mijn mama, zij maakt deze heerlijke en vooral ook super eenvoudige taart al jaren. De bereiding is echt kinderspel … en dat mag je letterlijk nemen, want ik maakte ze al meermaals met mijn neefje en petekind. Het is mijn favoriete taart!”

Dit heb je nodig (voor 6 a 8 personen)

Taartdeeg

• 200 g zelfrijzende bloem

• 75 g suiker

• 75 g boter (+ extra)

• 1 ei

Vulling

• 500 g platte kaas

• 200 g suiker

• 1 zakje puddingpoeder (50 g)

• 1 ei

• 100 ml maïsolie

• 250 ml slagroom (35% vetgehalte)

• 125 ml melk

• extra: springvorm 26 cm

Zo maak je het

• Weeg de bloem en de suiker af

• Doe ze in de mengkom van je keukenmachine (of een ruime mengkom)

• Voeg de boter (op kamertemperatuur) en het ei toe

• Meng tot een consistent deeg

• Vet de springvorm in met een beetje boter

• Rol het deeg uit en verdeel het in de springvorm, gebruik ongeveer 2/3 voor de bodem en 1/3 voor de rand

• Prik de bodem in met een vorm

• Zet de bodem in de koelkast en maak ondertussen de vulling

• Verwarm je oven voor op 180°C

• Roer voor de vulling alle ingrediënten door elkaar tot een glad beslag

• Tip: Let er vooral op dat ook het puddingpoeder goed opgelost is

• Giet de vulling over het taartdeeg in de springvorm

• Bak de kaastaart gedurende 1 uur op 180°C

• Laat de taart afkoelen en haal ze dan pas uit de springvorm

• Geniet!

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier