Vier dagen lang likkebaarden op culinaire hoogmis Gent Smaakt

Van 26 tot en met 29 mei staat de Gentse binnenstad volledig in het teken van gastronomische hoogstandjes en heerlijke ontdekkingen. Het culinaire festival Gent Smaakt breidt dit jaar uit met tal van nieuwe locaties, activiteiten, workshops, chefs en producten.  

De gekende locatie onder de stadshal, waar Gentse chefs hun signature dishes voorstellen, krijgt er voor de komende editie enkele smakelijke locaties bij in het historische stadscentrum. In Klein Turkije shop je de beste lokale producten met aandacht voor korte keten. Op de Korenmarkt proef je wereldkeuken en streetfood. In het Novotel volg je een leuke workshop en krijgen kinderen de kans om hun passie voor food te ontwikkelen in het Kinderrestaurant.

Met de paplepel in de mond

Jong geleerd, oud gedaan. Dé grote vernieuwing wordt het Kinderrestaurant, waar kinderen tussen 9 en 14 jaar zelf ervaren wat het is om een restaurant te runnen.

Heb je een mini maître d’hôtel in huis? Droomt je petit chef ervan om familie en vrienden te mogen verwelkomen in een echt restaurant? Schrijf hem dan zeker in op gentsmaakt.be en wie weet sta jij binnenkort wel te popelen om bediend te worden door je kleine spruit.

Het concept? Kinderen nodigen familie en vrienden uit om die dag te komen eten in hun restaurant. Tijdens het runnen van hun eigen restaurant staan leerlingen van de Gentse hotelschool en echte professionals hen bij met tips & tricks en begeleiding.

Gentse horecazaken met het kindvriendelijk draakje-label stellen een menu voor en een kinderjury maakt vervolgens de selectie van twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en twee desserts die er geserveerd worden.

Bovendien wordt het Goudenleeuwplein omgetoverd tot het Drakenpleintje, waar “kinderen koning zijn”.

Chef’s Island powered by Gault & Millau

De stadshal vormt de setting voor het “Chef’s Island, powered by Gault & Millau”. Hier geven twintig Gentse Gault & Millau gerenommeerde chefs het beste van zichzelf tijdens inspirerende kookdemo’s.

Leer de kneepjes van het vak

Heb je de smaak te pakken en wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Dan ben je in de keuken van het Novotel aan het juiste adres. Er worden elke dag van 14:00 tot 18:00 workshops gegeven. Wil je bijvoorbeeld aan de slag rond minder foodwaste, fermentatie uitproberen, leren koken met microgroentjes of wilde kruiden, of wil je graag eens kennismaken met een vegan lifestyle? Dit is jouw kans!

Alle info, programma en inschrijvingen zijn te vinden via gentsmaakt.be

Gent Smaakt is gratis toegankelijk

Proeven van al dat lekkers kan via Gentse Stropkes (de betaalmunt van Gent Smaakt), maar uiteraard ook via een online bestel/betalingssysteem.

Openingsuren: 

Donderdag 26/05: 11u-24u
Vrijdag 27/05: 12u-24u
Zaterdag 28/05: 12u-24u
Zondag 29/05: 11u-21u

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier