Het feestmenu van De Zondag: sushicups met surimi

Met de feestdagen in aantocht, serveren we enkele feestgerechtjes. Amylia van Cookameal trakteert ons vandaag op een lekker sushireceptje.

Deze sushi cups met premium surimi sticks zijn het perfecte feesthapje (maar op eender welk moment in het jaar ook de ideale snack of zelfs een lekkere lunch!). Bovendien zijn ze echt zo veel makkelijker te maken dan gewone sushi. En geef toe, ze zien er bovendien ook wel erg leuk uit!

Dit heb je nodig (voor 12 stuks, hapje voor 6 personen)

• 3 nori vellen

• 200 g sushirijst

• 1 tl suiker

• 1/2 tl zout

• 2 tl rijstazijn

• 200 g premium surimi sticks

• 120 g roomkaas

• 1 el mayo

• 2 tl sojasaus

• 1 tl sriracha

• garnering: avocado + sesamzaadjes + sriracha

• extra: muffinvorm (12 muffins)

Zo maak je het

• Kook de sushirijst gaar volgens de instructies op de verpakking

• Los de suiker en het zout op in de sushiazijn

• Giet dit mengsel door de rijst en schep om

• Verwarm je oven voor op 180°C

• Meng in een andere kom de roomkaas, mayonaise, sojasaus en sriracha

• Snij de surimi in grove stukken en schep onder de saus

• Neem de nori vellen en snij ze in vierkanten

• Beleg elke vierkant met een eetlepel suhsirijst

• Duw ze in de holtes van een muffinvorm

• Verdeel het surimimengsel over de rijst

• Bak de sushi cups 15 minuten in de voorverwarmde oven

• Haal de sushi cups uit de oven en laat ze lichtjes afkoelen

• Werk naar smaak af met stukjes avocado, sesamzaadjes en extra sriracha

Het gerecht is klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

Ontdek nog meer feestelijke recepten op www.dezondag.be/recepten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier