Snijbiet zalm lasagne

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag een gezonde lasagnetwist, een tip van lezeres Tessa (31) uit Geel.

Lezeres Tessa kookte altijd al graag, maar de laatste jaren kreeg dat koken toch een extra dimensie. Als zelfstandig gezondheidscoach geeft ze personal training en zet ze daarbovenop ook in op een gezond slaappatroon, ademhaling én gezonde voeding. Tessa: “Ik ga regelmatig aan de slag met bestaande recepten en probeer ze dan een gezonde twist te geven. Bijvoorbeeld door in gebak honing of suiker te vervangen door geprakte banaan. Zo probeer ik ook mijn klanten te inspireren om hun eetpatroon aan te passen.”

“Ik ga regelmatig aan de slag met bestaande recepten en probeer ze dan een gezonde twist te geven”

Naast een liefde voor sport en voeding heeft Tessa ook groene vingers. Je kan haar dan ook heel vaak terugvinden in haar eigen moestuin. “Afgelopen seizoen oogstte ik voor het eerst snijbiet. Een groente die weinig mensen nog kennen. Meteen ook de reden dat ik dit recept uitkoos, om deze vergeten groente in de kijker te zetten. Bovendien is dit een gezond koolhydraatarm gerecht dat heel toegankelijk is, helemaal mijn ding”, vertelt Tessa enthousiast.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 600 g verse snijbiet (of verse bladspinazie)

• 200 g cottage cheese

• 1 courgette

• 200 g gerookte zalm

• 3 tomaten

• 8-tal zongedroogde tomaatjes

• 150 g (geraspte) geitenkaas

• 60 ml ongezoete (amandel)melk

• 1 teentje look

• Peper en zout

• Olijfolie

Tips van Tessa:

– Geen fan van geitenklaas?

Vervang deze dan door Parmezaanse kaas.

– Je kan de lasagne eventueel aanvullen

met een portie quinoa of stokbroodje

Zo maak je het

• Verwarm je oven voor op 200°C

• Snij de courgette en de tomaten in dunne plakken

• Halveer de zongedroogde tomaatjes

• Snipper (of pers) de look fijn

• Warm een scheut olie op in een pan en laat de snijbiet in porties slinken

• Voeg de cottage cheese, de melk, de helft van de geitenkaas en de look toe

• Kruid het snijbietmengsel met peper en zout

• Neem een ovenschaal en schep er eerst een laagje snijbietmengsel in

• Bedek met een laag courgetteplakken

• Bouw de lasagne verder op met een laag snijbietmengsel, zalm, tomaat, zongedroogde tomaatjes … tot de groenten op zijn

• Eindig met een laagje geitenkaas

• Zet de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier