Pad Krapaw

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van lezer Ben, een lekker Thais recept: Pad Krapaw.

Lezer Ben werd geïnspireerd door de vele kookprogramma’s op tv om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Van recepten namaken tot technieken leren en nu ook zelf volop experimenteren. Maar deze Thaise ‘Pad Krapaw’ proefde hij voor het eerst bij een bevriend koppel. “Een van mijn beste vrienden is getrouwd met een Thaise. Zij kookt nog steeds heel vaak authentiek. Dit gerecht heb ik van haar geleerd. Zij eten het soms als ontbijt… maar dat is minder mijn ding. Pad Krapaw is echt comfortfood, ontzettend eenvoudig, snel klaar en toch boordevol smaken.”

“Echt comfortfood, ontzettend eenvoudig, snel klaar en toch boordevol smaken”

“Er is weinig dat ik niet lust,” vertelt Ben, “maar waar ik echt niet aan kan weerstaan is chocolade. Chocoladewafels, koekjes, repel, mousse. Ik lust het allemaal!” Binnen een kleine maand stapt deze vrolijke hobbykok in het huwelijksbootje met zijn grote liefde. “Een man die kan koken, daar kon ze geen neen tegen zeggen hé”, zegt Ben met een knipoog.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 4 teentjes look

• 2 sjalotten

• 2 rode pepers

• 600 gram gehakt (varken/rund)

• 2 el oestersaus

• 2 el sojasaus

• 1,5 el vissaus

• 2 tl honing (of palmsuiker)

• handvol Thaise basilicumblaadjes (holy basil)

• arachideolie

• 4 eieren

Zo maak je het

• Hak de sjalotten en look fijn

• Halveer de rode pepers en hak fijn. Tip: Wil je het niet te pikant, verwijder dan de zaadlijsten

• Verhit wat olie in een wokpan

• Fruit de knoflook, sjalotten en rode pepers tot ze geurig zijn

• Voeg het gehakt toe en roerbak tot het gaar is

• Voeg de oestersaus, sojasaus, vissaus en honing toe

• Schep om en roerbak nog enkele minuten

• Bak ondertussen spiegeleitjes in een pan met olie

• Meng de blaadjes Thaise basilicum door het gehakt en laat slinken

• Serveer de Pad Krapow met rijst en een spiegeleitje

Tips:

• Serveer met gekookte rijst

• Ook lekker met kip (of kippengehakt) of tofu

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier