Paksoi Shanghai met scampi

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van lezer Filip (57) uit Sijsele.

Lezer Filip kreeg de liefde voor koken mee van zijn mama en stond dus al van kleins aan af regelmatig mee in de keuken. Toen hij iets meer dan drie jaar geleden zijn vriendin Nicole leerde kennen werd koken echt een passie: “We genieten samen niet alleen van lekker eten, maar ook van koken! Van eenvoudige gerechten tot huisgemaakte worsten en olie-infusies!”

We zijn thuis volop aan het experimenteren met recepten uit de oosterse keuken

“Wanneer je mij niet in de keuken vindt, sta ik waarschijnlijk in de moestuin”, lacht Filip. “In onze moestuin kweken we heel veel kruiden, en nog veel meer groenten. Tomaten, koolrabi, komkommer, courgette, … en ook paksoi. En omdat het een groente is die nog niet zo gekend is, vond ik dit een ideaal recept om te delen met de lezers van De Zondag. Bovendien zijn we thuis volop aan het experimenteren met recepten uit de oosterse keuken.”

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

• 1 paksoi

• 1 ui

• 3 teentjes look

• 3 cm gember, kleine blokjes

• 12 scampi

• 3 el oestersaus

• 1 tl sesamolie

• 250 g sojascheuten

• zwarte peper en zout

• zonnebloemolie

• Serveertip: lekker met witte rijst

Zo maak je het

• Snij de paksoi in grove stukken, de ui in halve ringen en de look in fijne plakjes

• Rasp de gember

• Fruit de ui, de look en de gember in de zonnebloemolie

• Voeg de scampi toe en bak ze enkele minuten mee

• Giet de oestersaus in de pan en roer om

• Schep nu de paksoi in de pan

• Roerbak ongeveer twee minuten op middelhoog vuur

• Voeg nu de sesamolie en de sojascheuten toe

• Zet het vuur uit en schep om (zo worden de sojascheuten warm maar blijven ze krokant)

• Proef en kruid bij met peper en zout

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier