Spaghetti ‘onder elkaar’ met hesp

Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Marina (60) uit Borsbeke spaghetti ‘onder elkaar’ met hesp.

 

“Deze eenvoudige pasta is de favoriet van het hele gezin en vooral bij de kleinkinderen. Zij doopten deze spaghetti met hesp tot ‘spaghetti onder elkaar’. Het recept gaat bovendien al enkele generaties mee”, vertelt lezeres Marina trots. “Ik ging als klein meisje elke woensdagmiddag naar mijn grootmoeder. We deden samen inkopen en doken dan de keuken in om dit lekkere gerechtje klaar te maken… een hele mooie herinnering!”

Naast koken heeft Marina nog een andere hobby: wandelen met haar twee Fox Terriers. Marina: “Enkele jaren geleden richtte ik een Facebookgroep op voor baasjes van een Fox Terrier. Hierdoor leerde ik heel wat fantastische mensen kennen. Elke maand maken we, ‘de zotte club’, ook een wandeling samen met de honden. Daar kijk ik telkens enorm naar uit!”

Dit heb je nodig (4 personen)

300 g schelletjes gekookte ham

400 g spaghetti

1 grote ui

spaghettikruiden

500 ml passata

snufje suiker

peper en zout

olijfolie

extra: geraspte kaas

Zo maak je het

Snipper de ui fijn

Fruit de uisnippers aan in olijfolie, gebruik een diepe pan

Snij de ham fijn

Voeg de ham toe aan de pan en laat kort even mee bakken

Giet de passata in de pan

Voeg een snufje suiker toe

Kruid met spaghettikruiden, peper en zout

Laat de saus op een zacht vuur sudderen

Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water

Giet de pasta af en meng met de saus

Verdeel over borden en werk naar smaak af met geraspte kaas

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier