Reportagemaker Peter Boeckx keert terug met The Sky is the Limit: “We graven dieper dit seizoen”

Vanaf dinsdag mag tv-kijkend Vlaanderen weer binnenkijken in de levens van succesvolle en vaak ietwat excentrieke landgenoten. Reportagemaker Peter Boeckx maakte voor VIER een vierde seizoen van The Sky is the Limit. Geen Willy Naessens of Jan Kriekels meer, maar wel een resem nieuwe namen.  “Michel Van den Brande en Philip Cracco, de dino’s van de reeks, zijn er wel nog bij.”

Vanaf 7 februari klopt Peter Boeckx – in zijn ondertussen gekende stijl – weer aan bij interessante ondernemers, die zich er niet voor schamen hun dagelijkse leven aan het grote publiek te laten zien. De reportagemaker gaat opnieuw langs bij Philip Cracco en zijn Aisha, en bij Michel Van den Brande. De rest van de cast van vorig jaar was aan vervanging toe.

Nieuwe cast

(foto vier)
Peter en Faith met hun kinderen.

“Het is ondertussen een gewoonte geworden om in februari met een nieuwe reeks van The Sky is the Limit te starten”, aldus Boeckx. “Het concept hoef ik na drie seizoenen waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Het grote nieuws is de grondige vernieuwing van de cast. Zo gaan we langs bij het hectische gezin van Peter Van den Berge en zijn vrouw Faith, die samen met hun vijf kinderen in een kasteel in Beveren wonen. Ook nieuw is Harry De Visscher, een echte selfmade man die met niets is begonnen en toch fortuin heeft gemaakt. Daarnaast komen ook matrassenkoning Dave Wauwermans en zijn Oekraïense schone Kristina, de Iraanse familie Azimi en de modieuze Melissa Van Hoydonck – met haar moeder en chihuahua’s – aan bod.”

Tranen

Nog een verschil met de vorige seizoenen – althans volgens de reportagemaker zelf – zijn de sterke verhalen van de personages. “Eigenlijk zijn het stuk voor stuk selfmade men and women. De meesten hebben zich echt naar boven moeten knokken. En dat levert mooie portretten en aangrijpende scènes op. We konden met andere woorden iets dieper graven dan de voorbije jaren. De personages hebben zich meer durven blootgeven.”

Dat wordt trouwens al meteen duidelijk in de eerste aflevering, waarin Philip Cracco – de Vlaamse Wolf of Wall Street – thuiskomt van het ziekenhuis waar hij enkele weken verbleef nadat er kanker werd vastgesteld. Een gedichtje van zijn muze Aisha doet hem in tranen uitbarsten. Ook ‘matrassenkoning’ Dave Wauwermans deinst er niet voor terug om heel open over zijn financiële en familiale moeilijkheden te vertellen. Maar Dave gaf de moed nooit op en timmert opnieuw aan de weg naar de top. (Sebastiaan Bedaux)

The Sky is the Limit, vanaf 7 februari elke dinsdag om 20u35 op VIER.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier