Sandra Bekkari leert Vlaanderen gezond eten: “Waar een wil is, is altijd een weg”

Gezond eten was nog nooit zo gemakkelijk! Afgelopen jaar ontdekte ik dankzij voedingsdeskundige Sandra Bekkari de ‘Sana-methode’, een eenvoudige manier om een gezond eetpatroon te kweken en toch volop te kunnen blijven genieten van lekker eten.

‘Nooit meer diëten 3’ ligt sinds kort in de winkel. Had je ooit verwacht dat je op zo’n korte tijd 3 boeken uit zou brengen?
Helemaal niet, ik had ook nooit verwacht dat de boeken zo’n succes zouden worden. Ik merk dat er heel veel vraag is naar nog meer recepten, tips en ideeën. Ik vind het ook fantastisch dat mijn boeken zo vaak gebruikt worden. Sommige mensen koken er echt iedere dag uit!

Waaraan heb je je succes te danken?
Ik denk dat dit een gevolg is van een combinatie van verschillende factoren. Ondertussen begeleid ik al zo’n 20 jaar mensen naar een gezondere levensstijl, waarvan 10 jaar met de Sana-methode, die ik zelf ontwikkeld heb. In die periode heb ik zelf heel veel geleerd uit de dagdagelijkse praktijk. Ik denk dat de mensen dit ‘voelen’ in mijn boeken. Ik denk ook dat mijn passie voor de job er heel veel mee te maken heeft en misschien ook wel dat ik een perfectionist ben. (lacht) Alle recepten in mijn boeken worden vooraf heel veel uitgeprobeerd en mijn man en kinderen zijn daarbij mijn ultieme proefkonijnen. Daarnaast heb ik ook het geluk om een goed team rond mij te hebben.

Veel mensen willen gezonder eten als goed voornemen. Wat is jouw goede voornemen voor 2017?
Eens regelmatiger rust inlassen. Soms neem ik misschien wat te veel hooi op mijn vork. Gelukkig geeft gezonde voeding mij de energie om er voluit voor te gaan.

Iedereen kan gezond leren eten, klopt dat volgens jou en waarom?
Absoluut. Waar een wil is, is altijd een weg. Het is gewoon belangrijk dat je stap voor stap te werk gaat. De grootste valkuil is zwart-wit-denken. Het gaat hem gewoon over die gezonde balans vinden en we moeten vooral ook blijven genieten van lekker eten. Veel mensen haken af op gezonde voeding omdat ze niet goed weten hoe ze gezond én lekker kunnen koken op een heel eenvoudige manier. (Lobke Gielkens)

9789089316943-imgNooit meer diëten 3, Sandra Bekkari, uit bij Borgerhoff & Lamberigts.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier