Sarah De Bie, echtgenote van Wout van Aert, maakt haar kinderboekendebuut: “Ik haal hier heel veel voldoening uit”

Sarah De Bie, de vrouw van wielrenner Wout van Aert, brengt op 4 januari – niet toevallig de verjaardag van zoontje Georges – het kinderboek ‘Niets dan liefde’ uit. In dit boek vertelt ze over het ouderschap, en wat dat met zich meebrengt wanneer een van de beide partners vaak naar buitenland moet.

“Ik had zelf nooit gedacht dat ik een kinderboek zou schrijven of dat ik dat zou kunnen”, steekt Sarah van wal. En toch is het aanstaande woensdag zover. Vanaf dan ligt Niets dan liefde in de boekhandel, een kinderboek (2+) dat ze samen met de fantastische illustratrice Laura Muls maakte. Het boek is een ontroerende ode aan de liefde in elk jong gezin en tegelijkertijd een ode aan zoontje Georges, die woensdag twee wordt. “Ik ben een hele tijd geleden over een verhaal gaan nadenken. Ik wist al snel dat het iets persoonlijks moest worden, in de sfeer van ons gezin. En dat is een beetje een atypisch gezin, met een van de ouders die vaak in het buitenland zit. Maar dat wil niet zeggen dat er geen liefde aanwezig is, integendeel.”

Het thema was dus vrij snel duidelijk. Was het toch nog een moeilijke opgave om de teksten te verzinnen?

“Het was inderdaad soms lastig om het thema te vertalen naar de juiste woorden, maar een veel moeilijkere en meer tijdrovende taak was weggelegd voor Laura, de illustratrice. Ik heb me met momenten ambetant gevoeld tegenover haar, omdat zij zoveel meer werk had. De tekst schrijven is niet gemakkelijk omdat je – als volwassene – voor zo’n boek kindertaal moet gebruiken, en dat zonder de boodschap verloren te laten gaan. Maar de illustraties maken het boek enorm waardevol. Het resultaat oogt in ieder geval prachtig.”

Dus je bent heel tevreden.

“Absoluut! Het is echt iets van mezelf, voor mijn zoontje. En van Laura voor haar zoontje. Daar ben ik heel fier op. En dan heb ik het eindresultaat nog niet in mijn handen gehad. Ik wacht zelf nog op het echte boek om er eindelijk door te kunnen bladeren. Uiteraard heb ik het wel al voorgelezen aan Georges. Dat was heel leuk. Maar Georges bladert zelf graag door boekjes, ik wil hem er dus zo snel mogelijk een geven.”

Smaakt dit naar meer?

“Ik sta zeker open voor een vervolg. Ik had al tegen de uitgeverij gezegd dat ik ervan geschrokken ben hoeveel voldoening ik hieruit heb gehaald. Als ik hoor dat het verhaal echt gesmaakt wordt door kinderen, dan wil ik hier zeker verder mee gaan. Ik heb zelfs al een idee voor een nieuw boekje.”

Wat mag ik jou en je gezin nog meer wensen voor 2023?

“Ik denk vooral een goede gezondheid. Daar staat of valt alles mee. Als we gezond blijven en Wout kan al zijn koersen rijden zoals gepland, dan zullen we al heel tevreden zijn.”

‘Niets dan liefde’, van Sarah De Bie & Laura Muls is uit bij Pelckmans Uitgevers en ligt vanaf woensdag 4 januari in de boekhandel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier