Stievie Free: een volledig gratis online televisieplatform

Medialaan lanceert dit najaar Stievie Free, de gloednieuwe instapversie van de bekende televisie-app. Stievie Free is zoals de naam doet vermoeden volledig gratis. Iedereen kan binnenkort via de website en app de vijf medialaan-zenders (VTM, 2BE, Vitaya, JIM en VTMKZOOM) bekijken. En dit zowel live als uitgesteld (tot 6 dagen terug) op laptop, desktop, tablet en smartphone.

Vorig jaar lanceerde Medialaan een primeur door volledige afleveringen gratis aan te bieden via vtm.be. Een groot succes, want meer dan een half miljoen Vlamingen registreerden zich al voor de service en maandelijks worden 1,6 miljoen afleveringen bekeken. Vooral jongeren kijken massaal: 1 op 3 jongeren in Vlaanderen tussen 15 en 24 jaar heeft zich aangemeld bij vtm.be, en meer dan 70% van de views komt van die doelgroep.

Peter Bossaert, CEO MEDIALAAN: “Innovaties zorgen voor nieuwe kijkers en nieuwe kijkmomenten. Net die doelgroepen die gewoonlijk ‘hard to get’ zijn voor traditionele media, zijn overvloedig aanwezig op ons online platform. Daarom hebben we onze investeringen in innovatie het voorbije jaar nog maar eens opgevoerd. Innovatieteams binnen Medialaan hebben hard gewerkt aan de bouw van een compleet nieuw online tv-platform. De nieuwe interface laat toe om alle kijkmodellen aan te bieden. Bovendien wordt dit het eerste tv-platform waarop targeted advertising operationeel is. We willen hiermee onze kijkers niet alleen de beste programma’s, maar ook het grootst mogelijke gebruikscomfort aanbieden: kijken wat je wil, wanneer je wil, waar je wil, via elk netwerk en op elk scherm.”

Gratis in ruil voor korte reclame
Stievie Free kan gratis aangeboden worden dankzij toepassing van het reclamemodel van vtm.be, waarbij met korte reclameblokken gewerkt wordt, die niet doorspoelbaar zijn. De jonge kijkgemeenschap van vtm.be gaf al aan dat ze korte reclameblokken in ruil voor kwalitatieve gratis content heel normaal vinden.

Ook bij Stievie Free zullen de reclameblokken korter zijn als mensen uitgesteld kijken. De app is de eerste van een reeks initiatieven, waarmee Medialaan zijn leiderschap in de online markt de volgende jaren nog wil versterken. In een volgende fase komen er onder andere nieuwe versies van de Stievie betaal-app en van vtm.be. De bestaande betaal-app van Stievie die de 10 Vlaamse zenders aanbiedt en waarbij mensen wél door de reclame kunnen spoelen, blijft voor de huidige klanten beschikbaar. Nieuwe klanten moeten wachten op de vernieuwde versie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier