Last van sundayblues? Zo vermijd je ze

Sundayblues. Het vervelende gevoel dat we elke zondag krijgen omdat het altijd net iets te snel weer maandag is. De reden hiervoor ligt vaak in hoe we over onze job denken. We vinden hem te stresserend of doen hem gewoon niet graag. De verwachtingen voor het weekend liggen dan vaak zo hoog dat die nooit volledig kunnen worden ingelost. Met deze tips schuif je dat zondagse dipje aan de kant en leer je opnieuw te genieten van die oh zo vervelende zondag.

Tip 1: Zorg dat je werk op vrijdag klaar is

Probeer om vrijdag al het meeste, zo niet alles van je werk klaar te hebben. Werk misschien zelfs al wat vooruit. Zo hoef je zondag aan niks meer te denken. Het kan natuurlijk altijd wel eens voorvallen dat je tijdens het weekend iets moet doen. Dat hoort er soms bij. Aanvaard dat dan ook gewoon. Zo maak je het voor jezelf veel gemakkelijker.

Tip 2: Las een digidetox in

Het hoeft niet de hele zondag te duren maar neem even een break van je smartphone en laptop. Op die manier kan je ook echt afstand nemen van je werk. De mailtjes die je tijdens het weekend krijgt, zullen heus wel kunnen wachten tot maandag. Het in tenslotte weekend voor iedereen.

Tip 3: Zorg voor voldoende afleiding

Wanneer je zo’n lastig moment hebt, heeft het geen zin om erover te lopen piekeren. Zorg daarom voor voldoende afleiding. Er zijn zoveel dingen die je op zondag kan doen. Maak je eerste lentewandeling of nodig wat vrienden uit. Meer hoeft het soms niet te zijn. Zolang je je zinnen maar kunt verzetten.

Tip 4: Ontspan!

Vergeet ook zeker niet om af en toe eens gewoon niks te doen. Na een lange werkweek kunnen we allemaal wel een paar extra uurtjes slaap gebruiken. Maak het daarom tijdens het weekend niet onnodig laat. En neem zondag voor het slapengaan bijvoorbeeld een warm bad. Zo kan je ontspannen in je bed kruipen. We willen de nieuwe week natuurlijk fris en monter starten.

Tip 5: Geef jezelf iets om naar uit te kijken

Neem iets lekkers mee voor tijdens de lunch of beloon jezelf achteraf met een klein cadeautje. Eender wat. Als het je dag maar beter maakt. Geluk zit hem tenslotte in die kleine dingen.

Tip 6: Denk eens na over je job

Helpen al deze tips jou niet en ga je nog altijd met lood in je schoenen naar je werk? Stel jezelf dan eens de vraag of je wel voor de juiste job hebt gekozen. Misschien zijn er wel andere mogelijkheden die jou voortaan op zondag doen snakken naar maandag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier