Superster CAMILLE brengt nieuw album ‘Magie’ uit: “Ik moet misschien wat vaker stilstaan bij mijn succes”

Met bijna 40 miljoen streams en dubbel platina voor haar vorige album ‘SOS’ – en natuurlijk de hele hype rond haar debuutalbum ‘Vuurwerk’ – heeft Camille de lat voor zichzelf wel heel hoog gelegd. Maar de jonge popster gaat geen uitdaging uit de weg en lanceert met ‘Magie’ haar derde album in drie jaar tijd. “Ik vind het nog cooler dan de vorige twee albums. Ik ben er echt heel trots op.”

Camille scoorde de afgelopen jaren de ene monsterhit na de andere: Vuurwerk, Diamant, Geen Tranen Meer Over en In De Regen. Momenteel scheert ze hoge toppen met haar single Rihanna. Zowel haar debuutalbum Vuurwerk als haar tweede album SOS stonden al na één week meteen op nummer 1 in de Album Ultratop Charts. SOS is zelfs al een jaar niet meer weg te slaan uit de top 10. Maar Camille blijft hongerig en lanceert nu het album Magie, met volgens de zangeres “nog iets hardere beats, nog vettere gitaren en next-level teksten”. Aan die teksten heeft ze trouwens zelf meegeschreven.

Alles wat je aanraakt, verandert in goud. Sta je wel eens stil bij al dat succes?

“Misschien niet genoeg, misschien moet ik wat vaker stilstaan bij het succes. Na die dubbele platina had ik het gevoel dat ik een feestje moest organiseren, om er even van te genieten. Anders vliegt het allemaal zo voorbij; alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Maar dat is het absoluut niet. Het is supermaf, al dat succes, maar ik ben wel heel blij dat mijn harde werk zo’n mooi resultaat oplevert.”

‘Magie’ is je derde album in drie jaar tijd. Heb jij de afgelopen jaren wel eens vakantie genomen?

“Ik heb heel weinig vakantie gehad de afgelopen vijf jaar (lacht), want toen begon ik met #LikeMe. Ik ben op mijn zestiende beginnen werken, al voelt het absoluut niet aan als werk. Het is eigenlijk een droom die uitkomt. Dit is exact wat ik wil. Ik ben namelijk heel erg gedreven; volgens mijn manager zelfs iets te gedreven. Ik vind het dus geen optie om alles op mijn gemak te doen. Ik wil gaan!”

Je hebt al zoveel bereikt op korte tijd. Ben je niet bang dat er ooit eens magere jaren zullen aankomen?

“Goh, ik schrijf geen album om goud te behalen. Dat is niet mijn insteek. De muziek komt uit het hart en dat wil ik delen. Ik ben ervan overtuigd dat de fans dat voelen en appreciëren.”

Ik vind het album nog cooler dan de vorige twee. Ik ben er echt heel trots op”

Heb jij enig idee hoeveel keer je deze zomer al hebt opgetreden?

“Oh nee, daar heb ik geen idee van, ik heb ze niet geteld. Maar ik doe ongeveer zes shows per weekend en heb op een tiental festivals gespeeld. Als ik echt zou moeten gokken, dan zou ik een vijftigtal zeggen. Ik zit natuurlijk ook nog met de opnames van de telenovelle Milo, die begin volgend jaar op tv zal komen. Maar er komt binnenkort wel een iets rustigere periode aan. De SOS-optredens zijn namelijk net afgerond. Maar ik denk dat ik dan alweer aan nieuwe nummers ga werken.”

Hoe valt het acteren mee in je eigen telenovelle?

“Het is zo leuk! Ik sta daar tussen zulke lieve en talentvolle mensen. Ik kan heel goed met iedereen overweg, wat belangrijk is als je samen anderhalf jaar lang aan een project werkt.”

Nog even over je nieuwe album: met ‘Rihanna’ staat er al een monsterhit op, maar vertel eens over de rest van de plaat.

Magie is voor ieder wat wils: er staat een rocknummer op, een dancenummer, een traag en gevoelig nummer. Verschillende genres komen samen op dit album, maar altijd met een magische feeling. Ik vind het album nog cooler dan de vorige twee. Ik ben er echt heel trots op.”

‘Magie’, het nieuwe album van CAMILLE, is sinds vrijdag uit. Op zaterdag 4 en zondag 5 mei 2024 stelt ze haar album voor in het Sportpaleis. Tickets via ticketmaster.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier