Zondagse Kost: Thais mosselsoepje
07-10-2018, 08:30
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Evelien (36) uit Melle haar favoriet voor: Thais mosselsoepje. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor 4 personen
1 stengel selder, 1 ui, 1 kg mosselen, een klontje boter, 150 ml witte wijn, 100 g eiernoedels, 1 el groene currypasta, 250 ml kokosmelk, sap van 1 limoen, peper en zout.
Garnering: lente-ui, chilipeper naar smaak
Bereiding
- Snij de selder in blokjes en de ui in ringen.
- Spoel de mosselen in water.
- Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof daarin de selder en ui aan.
- Doe de mosselen in de kookpot, kruid met peper. Giet er wijn bij en zet een deksel op de kookpot.
- Schud even op en haal de pot van het vuur als alle mosselen open zijn.
- Giet de mosselen door een vergiet en vang het kookvocht op.
- Haal de mosselen uit hun schelp en zet opzij. Zeef het mosselvocht en leng aan met water tot je ongeveer 750 ml vocht hebt.
- Zet de pot terug op het vuur en voeg de groene currypasta toe, roer tot de aroma’s vrijkomen.
- Giet vervolgens de kokosmelk en het mosselvocht bij de currypasta. Laat ongeveer 5 minuutjes pruttelen, tot de soep lichtjes is ingedikt.
- Proef en kruid bij met peper en zout en limoensap.
- Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
- Verdeel de noedels en de mosselen over vier kommetjes.
- Giet de warme soep eroverheen.
- Werk af met fijngesnipperde lente-ui en chilipeper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier