Zondagse kost: scampi met een Thaise touch

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Christine (59) uit Turnhout scampi met een Thaise touch. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Ik hou van oosterse bereidingen en vis. Dit gerecht is dan ook een eigen creatie waar ik trots op ben!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

20 scampi, 3 el arachideolie, 2 sjalotten, 2 eetlepels rozijnen, 1 prei, 2 el currypoeder, 250 ml kippenbouillon, ½ tl geraspte gember, 1 tl bruine suiker, 200 g ananas in blokjes (vers of uit blik), peper en zout

Zo maak je het

  • Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
  • Snipper de sjalotten, snij de ananas in blokjes en de prei in julienne.
  • Verwarm een wokpan met de arachideolie.
  • Bak de scampi enkele minuten op een hoog vuur, kruid met peper en zout.
  • Haal de scampi uit de pan en zet opzij.
  • Stoof nu de fijngesnipperde sjalot in je wokpan.
  • Voeg na enkele minuten de prei, de gember en het currypoeder toe en roerbak enkele minuten.
  • Voeg, wanneer de curry begint te geuren, de rest van de ingrediënten toe.
  • Voeg nu terug de scampi toe en schep om.
  • Kruid met zout en indien nodig met nog wat extra curry.
  • Serveer met basmati rijst en geniet!

Tip: Maak de saus eventueel iets dikker door een bindmiddel zoals maïszetmeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier