“Van Quickenborne? Nen homo! Niels Albert? Een jeanet! Slongs? Ordinair!”

Vorige week passeerden Bart De Wever, Koen Crucke, Sofie Dumont en Lieven Verstraete de revue, in de tweede aflevering van Lookalikes was het de beurt aan Vincent Van Quickenborne, Willy Sommers, Slongs Dievanongs en Niels Albert. Vooral enkele oneliners van Quick en Slongs bleven bij.

Van Quickenborne kruipt in de huid van Geoffrey Neirinck, een vuilnisophaler in zijn eigenste Kortrijk die heel wat bagger over zich heen krijgt. Enkele quotes:

  • “Trots dat hij op Van Quickenborne lijkt? Die is niet te vertrouwen hé. Eerst was hij minister, dan burgemeester van Kortrijk. Wat zal het volgende zijn? Bij de vuilkar?” (de mama van Geoffrey)
  •  “Van Quickenborne? Naar het schijnt, is hij homo, hé”. (Geoffrey)
  •  “Het verschil tussen Geoffrey en Van Quickenborne? Geoffrey leegt zakken en Van Quickenborne vult zijn zakken.” (de werkmakkers van Geoffrey)
  •  “Weet je waarom Geoffrey niet begraven mag worden? Omdat hij nog niet dood is. “ (de werkmakkers)
  • “Ik heb 3.000 euro betaald voor een vrouw uit Oekraïne. Ik heb ze nog niet gezien. Maar als ik naar daar moet vliegen, ben ik nog meer geld kwijt. Ik heb dus eigenlijk al profijt gedaan.” (Geoffrey)

Slongs? Een tikkeltje ordinair

slongsdievanongs4Slongs Dievanongs zien we als Katrien Rypers aan het werk bij Brussels Airlines, waar ze stage loopt in de hoop stewardess te worden. Ook zij is niet opgezet met haar alter ego:

  • Met die vergelijkingen met Slongs Dievanongs ben ik eigenlijk niet gediend. Ik vind haar een tikkeltje ordinair. Ze is bijna 40 maar gedraagt zich als een kind van 16”.
  •  “Als die Slongs aan boord is als ik van dienst ben, bedien ik haar niet. Ik moet niet hebben van dat mens. Hetzelfde met Martine Tanghe, da’s nen dikkenek”.
  •  “Die opleiding bij Brussels Airwaves is eigenlijk een formaliteit. Iedereen kan een kop koffie inschenken, hé.”

Maar vooral grappig is haar gezichtsuitdrukking tijdens een veiligheidsdemonstratie in het vliegtuig als ze haar reddingsvest rond haar nek opblaast en bijna opstijgt.

“Veldrijden is een sport voor jeanetten”

NielsalbertNiels Albert leren we kennen als de weinig spraakzame verkoper van waterbedden bij een louche firma waar Russen de dienst uitmaken. Zijn commentaar op de BV van wie hij zoveel weg heeft:

  • “Niels Albert is een jeanet. Veldrijden is een sport voor jeanetten. Het is nogal moeilijk om wereldkampioen te worden in een sport die enkel in België beoefend wordt.”

SommersWilly Sommers is hartchirurg Ricus De Janseghers die weigert te beseffen dat het programma om lookalikes draait en niet om hartspecialisten en dat het op 2BE wordt uitgezonden en niet op Canvas. Quote:

“Of ik een liedje ken van Willy Sommers? (Begin te zingen) “Ik ben zo eenzaam zonder jou!” En als presentator Piet De Praitere opmerkt dat dit een nummer is van Will Tura: “Will Tura, is dat een zanger?”

Conclusie: de tweede aflevering was minder dan de eerste en die kreeg al heel wat kritiek te verduren. Hopelijk zorgt Herman Brusselmans volgende week voor beterschap.

Lookalikes, maandag om 20.35u op 2BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier