Verkoudheid? Met deze tips ben je er snel van af

Hoera, de verkoudheden zijn in het land! Zit jij ook te snotteren? Geen nood, met deze 7 tips ben je snel van die verkoudheid af!

Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Dé belangrijkste regel voor wie snel van die verdomde verkoudheid af wil: drink voldoende water! Koffie of alcohol laat je best even aan de kant staan. Een goede vochtbalans is van belang voor een optimale werking van je lymfestelsel, die je helpt met de afweer van virussen of bacteriën.

Schone lucht in huis

Het is belangrijk om je woon- en slaapruimtes goed te ventileren. Wist je dat de lucht in huis vaak sterker vervuild is dan buiten? En laat nu nét die ongezonde lucht je herstel verminderen. Zet je ramen op een kiertje en zorg dat er af en toe frisse lucht binnenstroomt. Ook bepaalde kamerplanten, zoals de krulvaren, zuiveren de lucht in huis. Overweeg eventueel ook de aanschaf van een luchtververser.

Propere handen

Een verkoudheid verspreidt zich vaak via je handen. Probeer daarom je mond, neus en ogen niet met je handen aan te raken. Zorg dat je steeds propere handen hebt. Wist je dat je met je handen jezelf opnieuw kan besmetten? Was daarom je handen goed en gebruik nooit dezelfde zakdoek.

Rust goed uit

Het heeft geen zin om tegen je verkoudheid te vechten: rust goed uit! Kruip in je bed, doe alle gordijnen dicht en probeer zo veel mogelijk te slapen.

Gember

Een eeuwenoud trucje om die verkoudheid aan te pakken: gember en gemberwortel. Gember heeft een ontstekingsremmende, antivirale en slijmvliesverzachtende werking. Gember kan je het simpelste innemen door er thee van te trekken.

Lichte maaltijden

Je lichaam moet al hard genoeg werken om de bacteriën uit je lijf te jagen: probeer je lichaam én je darmen zo veel mogelijk rust te geven en kies voor licht verteerbare maaltijden. Denk maar aan verse groentjes of een heerlijke kom soep.

Lekker warm

Kruip onder een dekentje, trek je dikste pyjama aan en zet de chauffage lekker hoog: zorg dat je lichaam niet afkoelt. Het kost je lichaam namelijk veel energie om warm te blijven. Maak het jezelf dus lekker gemakkelijk!

 

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier