Voetballer Dennis Praet ontwerpt t-shirts en sweaters voor ZEB

Het idee voor een eigen kledinglijn ontstond bij Praet tijdens een tripje naar New York met jeugdvriend Yannick Nulens. Wat begon als een wilde jongensdroom werd niet veel later al realiteit met de lancering van streetstyle-brand DYJCODE. Olympisch zwemmer Pieter Timmers uitte zich meteen als fan, net als Anderlecht-collega Massimo Bruno.

IMG_3192Waarom een modecollectie?
Dennis Praet: “Als voetballer wil ik opboksen tegen de clichés dat voetballers alleen designer kledij dragen. Voor mij is het belangrijk hoe de kledij eruit ziet en niet welk label er in hangt. Al vroeg begon het te kriebelen om er ook zelf iets mee te doen. Mode is voor mij niet zomaar een hobby, het is ondertussen echt een bijberoep geworden. Ik word constant geïnspireerd door de mensen die ik ontmoet, door wat er rondom mij gebeurt en mix het met mijn eigen verbeelding.”

Waar staat DYJCODE voor?
“Ik werk graag met teksten met een twist en statement prints. Zwarte, grijze en witte kleuren vormen de rode draad van de collectie, met uitzondering van het pronkstuk, en mijn persoonlijke favoriet, de Royal Roar sweater met opdruk van een gouden leeuw.
De collectie is stoer, sportief en mannelijk en past volledig in de streetstyle trend. Maar bovenal kijk ik naar de kwaliteit van de stoffen. Rijke materialen en comfort komen voor mij op de allereerste plaats.”

Hoe kom je bij ZEB?
“Door het succes van de DYJCODE-webshop begon ik te zoeken naar een partner om verder mee te kunnen groeien. We boksten op allerlei vlakken tegen uitdagingen waar we niet goed wisten hoe we het moesten aanpakken. Kortom, we misten iemand die ons kon op allerlei vlakken met expertise kon bijstaan. ZEB past perfect bij DYJCODE en heeft ook veel kennis in het maken van eigen collecties. De link was dus snel gelegd. Nu mijn ontwerpen bovendien in 58 winkels tegelijkertijd verkocht worden zorgt dat voor een grote visibiliteit.”

Wordt DYJCODE dan ook een fulltime-job?
“Voetballen blijft voor mij het allerbelangrijkst. Maar mijn amibitie om van DYJCODE een volwaardige collectie te maken blijft. ZEB is hier een belangrijke partner in. En samen maken we er een fulltime job van.”

1/11

2/11

3/11

4/11

5/11

6/11

7/11

8/11

9/11

10/11

11/11

1/11

2/11

3/11

4/11

5/11

6/11

7/11

8/11

9/11

10/11

11/11

De collectie is beschikbaar in alle ZEB-winkels en op zeb.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier