Volle baard of stoppelbaard? Dit vinden vrouwen hét meest sexy

Van hipster tot gewone Vlaamse man: de baard is nog steeds populair. Hoewel de hype z’n hoogtepunt heeft bereikt, spotten we op straat nog heel wat bebaarde mannen. Maar vinden vrouwen zo’n volle baard onweerstaanbaar sexy? Blijkbaar niet, want slechts 2 op de 10 vrouwen vindt een man met een volle baard aantrekkelijk.

5075283(bron Giphy)

Heel wat mannen leggen hun scheerapparaat maar al te graag enkele weken aan de kant. Echte mannen pronken met hun volle, weelderige baard. Maar wat vinden vrouwen nu eigenlijk écht van die stoere baard? Wilkinson Sword ondervroeg in samenwerking met TNS Emnid meer dan 1.000 vrouwen over verschillende baardstijl, de resultaten zijn toch een beetje verrassend…  9 op 10 vrouwen schat een man met een volle baard maar weinig succesvol in. Nog opvallender: slechts 2 op 10 vrouwen vindt een volle baard aantrekkelijk. In het algemeen geldt: hoe meer huid de mannen tonen, hoe aantrekkelijker vrouwen dit vinden.

Wat vinden vrouwen dan wel sexy?

giphy

(Bron Giphy)

Meer dan 60% van de ondervraagde dames vindt glad geschoren mannen het meest aantrekkelijk. Het vrouwelijk geslacht is blijkbaar erg kieskeurig als het op lichaamsbeharing aankomt. Maar hoe scoor je dan als man het best? Een driedagenbaardje heeft volgens de resultaten het hoogste sexappeal. Driekwart van de vrouwen onder de 30 kan deze stijl niet weerstaan.

Het einde van de baard in zicht?

Maar waarom is de baard, toch wel dé hype van 2015, plots toch wel wat minder populair? Een recente studie kwam tot de conclusie dat naarmate meer mannen een baard laten staan, de aantrekkingskracht van een behaarde kin echter afneemt. “Als steeds meer mannen  meedoen aan de baardenrage, heeft het op een bepaald moment geen toegevoegde waarde meer om mee te doen.” Het is een beetje zoals in de mode blijkbaar, als we plots iets té veel zien, worden we het snel beu.

tumblr_o01jv5qlG61uarfyuo1_1280(Bron: tattoosandbeards)

Zou het einde van de baard in zicht zijn? Laten we hopen van niet. Het wereldwijde web – en ook ondergetekende – blijft dwepen met ‘hot bearded men’ op Tumblr-pagina’s zoals Hot Bearded Guys, The Bearded & Tattoos And Beards. En de échte trotse bebaarde mannen van het eerste uur blijven pronken met hun baard, hype of geen hype.

(bron omslagfoto iStock)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier